'Beylikdüzü Sohbetleri' - Son Dakika
Güncel

'Beylikdüzü Sohbetleri'

\'Beylikdüzü Sohbetleri\'

Hayati İnanç Beylikdüzü halkına divan edebiyatı zevki yaşattı.

06.04.2012 15:28

TRT Anadolu'da yaptığı programlarla Divan Edebiyatı'nı günümüze aktaran Avukat Hayati İnanç Beylikdüzü Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 'Beylikdüzü Sohbetleri'ne konuşmacı olarak katıldı.

Beylikdüzü Belediyesi ADM Ek Hizmet Binası'nda 3.'sü gerçekleştirilen Beylikdüzü Sohbetleri'nde, bu kez "Aşk Deryasında İnsan" konusu işlendi. Beylikdüzü Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen programın konuşmacısı, Divan Edebiyatı'nı günümüze aktaran Av. Hayati İnanç oldu. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve birçok davetlinin katıldığı söyleşide İnanç, farklı gazellerden verdiği örneklerle izleyicileri mest etti.

"CİHAN PADİŞAHI KANUNİ'NİN EDEBİ YÖNÜ NE YAZIK Kİ YANSITILMIYOR"

Programda, dünyaya hükmetmiş Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın, hükümdarlığının yanında çok iyi bir şair olduğunu dile getiren Hayati İnanç, padişahın 2 bin 799 gazeli olduğunu dile getirdi. Kanuni Sultan Süleyman'ın bu gazelleri hakkında çoğu insanın bilgisi olmadığını da söyleyen İnanç "Onun bu yönünü pek kimse bilmez. Asıl öğretilmesi gereken bu edebi yönüdür. Ama ne yazık ki bu yansıtılmıyor; bugün ilginç bir şekilde, çok farklı şeyler anlatılıyor" dedi. İnanç, konuşmasında günümüz Türkçesi ve eski Türkçe'nin arasındaki büyük farklara da değinerek eski Türkçe'nin gramerini iyi bilen bir kişinin yabancı dilleri daha kolay öğrendiğini ifade etti.

Hayati İnanç'ın 'Aşk Deryasında İnsan' sohbetine katılan edebiyatsever konuklar, söyleşiden çok keyif aldıklarını dile getirdiler. Programın sonunda Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İnanç'a plaket takdim ederken, Kaymakam Demirkol da çiçek verdi. Başkan Uzun, sohbetin doyumsuz olduğunu ve bu tarz programların Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi'nde aralıklarla devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement