Birinci Cadde Altyapı Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Birinci Cadde Altyapı Çalışmaları

Birinci Cadde Altyapı Çalışmaları

Birinci Cadde altyapı çalışmaları 20 Mayıs'ta başlıyor.

16.04.2012 11:07  Güncelleme: 11:06

Mardin Kent Konseyi, Tarihi Dönüşüm Projesi Kapsamında Birinci Cadde Altyapı Çalışmaları" gündemiyle toplandı. Toplantıya Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,Vali Yardımcısı Şenol Koca, altyapı çalışmalarını yapan Yüklenici firma yetkilileri ile belediye Fen İşleri Müdürü İsmail Uğurlu ve birinci cadde esnafı katıldı.

Birinci Cadde'nin altyapı çalışmalarının başlayacağı tarihle ilgili farklı görüşler ileri sürülünce, oylama yapıldı.Yapılan oylama sonucunda birinci cadde altyapı çalışmalarının 20 Mayısta başlaması kararı alındı. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, birinci cadde de ki çalışmaları ile yol ve kaldırım yapımının üç etapta yapılacağını ve bu çalışmaların dört ile dört buçuk ay arasında tamamlanacağını söyledi.

Mardin kent Konseyi Nisan ayı Olağan toplantısında konuşan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yaptıkları çalışmalarla Mardin'i 2020 yılına hazırladıklarını söyleyerek; "Geçtiğimiz günlerde turizmciler Mardin'de toplandı.Yaklaşık 5 saat süren toplantıda Uluslararası alanda Mardin'in tanıtımının yapılması için yol haritası çıkarıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, gönderilen ödeneklerin yerli yerinde kullandıkları için belediye ve valiliğe teşekkür ettiler.Mardin'in Uluslararası tanıtımında kullanılacak filmleri bizleri gösterdiler, gerçekten muhteşem çekimler yapılmış.Yapılan bu çalışmalarla Mardin'i geleceğe hazırlıyoruz."dedi.

Altyapı çalışmasının hızlı bir şekilde bitmesi için ellerinden gelen her türlü imkanı kullandıklarını da söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Birinci Cadde'de ana hatlar toplanacak. Ana drenaj bölgesidir. Birinci Cadde de yapılacak çalışmalar bu açıdan çok önemlidir. Buradaki çalışmalar bittiğinde ara sokaklarda ki çalışmalar da hızlanacaktır. Altyapısı tamamlanan yerlerde su artışları yaşanmaya başlandı. Evlere artık su sızmıyor ve rutubet te kesildi. Sokak kaplamaları için 15 ekip aynı anda çalışıyor.Biz bu ekiplerin sayısını da artıracağız.""şeklinde konuştu.

Konya Ovası'nda altyapı çalışması yapmadıklarına dikkat çeken Mardin Vali Vekili Şenol Koca, "Çok zor şartlar altında çalışmalar yapıyoruz. Temmuz ayında TOKİ tarafından 1440 konutun temelini atıyoruz.Bu konutlar karşılığı beton eklentiler yıkılacak.2014 yılında tertemiz UNESCO'ya aday bir şehir planlıyoruz.Birinci Cadde altyapı çalışmalarının başlayacağı tarihi çok hızlı bir şekilde karara bağlamalıyız.Birinci Caddeye girmeden hiçbir iş yapamıyoruz. Çünkü ana borular ordan geçecek.Öncellikle bu ana boru bağlantılarının yapılması gerekir.Madem farklı tarihler öneriliyor.Oylama yapıp bunu karara bağlayalım."dedi.

Daha sonra söz alan yüklenici firma yetkilisi Ahmet Bati, toplamda 40 kilometre olan yer altı şebekesinin 25 kilometresinin döşendiğini ifade ederek; " Şubat 2011 yılında altyapı çalışmaları başladı. Ek olarak Yeniyol'da 5 kilometre daha su ve kanalizasyon borusu döşendi. Birinci Cadde'de 2700 metre uzunluğunda yağmur, kanalizasyon, su şebekesi olmak üzere 5 hat döşenecek. Toplamda 12,5 kilometre hat döşenecek.Bu çalışmaların başlama tarihi için de sizlerin görüşünü almak için burada toplanmış bulunmaktayız. Caddenin tamamen açık kalması suretiyle çalışmalar 60 günde tamamlanır. Tedaş, Telekom,belediye ve valilikle birlikte çalışmalarımızı yapacağız."dedi.

Mardin Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsmail Uğurlu, birinci cadde parke ve kaldırım çalışmaları için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyleyerek; "Hava koşulları elverdiği sürece çalışmalarımız kesintisiz devam edecek sabah 6 da başlayıp gerekirse akşam saat 10-11'e kadar çalışacağız. Altyapısı tamamlanan her etapta ki çalışmamız 20-30 gün arasında bitecek. Birinci cadde de kilitli parke taşı ve dekoratif karo kullanacağız. Yapılacak çalışmalarda mevcut yapılara zarar vermeyeceğiz."dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan oylama sonucunda Birinci Cadde altyapı çalışmalarının 20 mayıs ta başlanmasına karar verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Birinci Cadde Altyapı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement