Bitlis'te Çocuk Dostu Şehirler Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Çocuk Dostu Şehirler Çalıştayı

Bitlis\'te Çocuk Dostu Şehirler Çalıştayı

Bitlis'te belediye ve UNICEF tarafından yürütülen 'Çocuk Dostu Şehirler Projesi' kapsamında çalıştay yapıldı.

09.04.2015 12:42

Bitlis'te belediye ve UNICEF tarafından yürütülen 'Çocuk Dostu Şehirler Projesi' kapsamında çalıştay yapıldı. Çalıştayda, dezavantajlı olan grubun avantajlı hale getirilebilmesi için çeşitli görüşler tartışılacak.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, UNICEF Türkiye Temsilcisi Nilgün Çavuşoğlu, bazı STK temsilcileri ve Milli Eğitim Müdürleri katıldı. Çalıştayın açış konuşmasını Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Olan yaptı. Olan konuşmasında, Türkiye'de UNICEF tarafından yürütülen bu projede 10 il arasında olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirek şöyle konuştu:

"UNICEF ve Bitlis belediyesi tarafından yürütülen 'Çocuk Dostu Şehirler Projesi'nde 10 ilden biriyiz. Bu konuda kendimizi şanslı hissediyoruz. Toplumun dezavantajlı grubu olan çocuklarımıza yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Bitlis'te nüfusumuzun yarısı 0-19 yaş grubu olan çocukları oluşturuyor. Dezavantajlı olan bu grubun avantajlı hale getirilebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Burada çalışan ekibin işi çok zor. Beslenme, oyun alanları, gelişim gibi alanlarda çalışmalar yapılıyor. Bugün bu çalıştayda bu konuların yanı sıra bölgemizde son 40 yılda yaşananlardan dolayı en fazla etkilenen çocuklarımız için en iyiyi aramaya çalışacağız."

Olan, bölgede anadilde eğitim, göç, çatışma ortamları gibi konuların da ciddi sorunlar yarattığına değinerek, "40 yıllık çatışma ortamına en fazla çocuklarımız etkilendi. Ölenlerin büyük kısmı çocuklardan oluşuyor. Bundan sonraki süreçte oluşturulması için teklif sunacağımız çocuk kampüsleri olacak. Bu kampüslerde çocukların ilgi alanları belirlenip ona göre eğitim almaları sağlanabilir. Bu konuları bugün akşama kadar burada tartışacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açış konuşmasının ardından UNICEF Türkiye Temsilcisi Nilgün Çavuşoğlu, proje hakkında sunum yaptı. Çalıştay oluşturulan grupların çalışmaları ile devam etti. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Çocuk Dostu Şehirler Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement