Bodrum Sabah Namazında Çanakkale'yi ve Şehitleri Dualarla Andılar - Son Dakika
Güncel

Bodrum Sabah Namazında Çanakkale'yi ve Şehitleri Dualarla Andılar

Bodrum Sabah Namazında Çanakkale\'yi ve Şehitleri Dualarla Andılar

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Tepecik Camisi'nde, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle sabah namazında hazırlanan programda dualar okunup, şehitler anıldı.

18.03.2016 16:06

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Tepecik Camisi'nde, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle sabah namazında hazırlanan programda dualar okunup, şehitler anıldı. Cemaate, Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim meali, seccade ve tesbih hediye edildi. Bodrum'un 279 yıllık tarihi geçmişe sahip Tepecik Camisi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılı dolayısıyla sabah namazında anma programı düzenlendi. Cami imamı Yüksel Kılınçarslan ile Bodrum Müftülüğü'nden diğer görevliler Ercan Kaya ve Kamil Gürkan tarafından, Yasin-i Şerif ve Fetih Suresi okunup, tekbir getirildi, dua edilerek şehitler anıldı. Şehitlik ile ilgili ayet ve hadisler okunup, İslamiyet'te şehitlik mertebesi anlatıldı. Yüksel Kılınçarslan, Çanakkale ile ilgili sözlerinde, "Bizim askerlerimiz şehit olduklarında bağırları şişkinmiş. Anzak askerleri bu duruma şaşırıp Churchill'e durumu anlatmışlar. Şehitlerimizin üzerindekileri çıkardıklarında bağırlarında, bayrağımıza sarılı Kuran-ı Kerim çıkmış. Bu durum karşısında Churchill 'Bu Osmanlı'nın, Bu Türkler'in, elindeki bu bayrağı ve Kuran-ı almadıkça Çanakkale'yi geçemeyiz' demiş. Elimizden Kuran-ı Kerim'i, bayrağı almak için geçmişte bize nasıl saldırmışlarsa, halen saldırmaya devam ediyorlar" dedi. Dualarda, terörle mücadeleye devam eden güvenlik güçlerinin de unutulmadığı programda Kılınçarslan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye genelinde il ve ilçelerde Çanakkale şehitlerini anma programı düzenlediğini hatırlattı. Kılınçarslan "İbadetimizi rahatlıkla yapabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bayrağımız, ezanımız bizim bağımsızlığımızın simgesi. Allah, bayrağımızı hiçbir zaman göklerden indirtmesin" dedi.

BAYRAK GELENEĞİ DEVAM ETTİ

Aynı camide, geçen yıl Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü için hazırlanan programda cemaate bayrak hediye eden Kılınçarslan, bu geleneği bu yılda devam ettirdi. Cemaat ellerinde bayraklarla cami içerisinde hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi. Bu yıl Türk Bayrağı'nın yanı sıra, poşet içerisinde seccade, tesbih ve Kuran'ı Kerim meali dağıtıldı. Sabah namazının kılınıp dua edilmesinin ardından cami avlusunda vatandaşlara üzüm hoşafı ve buğday çorbası ikramında bulunuldu.

Programa katılanlardan Selçuk Ziya Topaloğlu "Çok duygulu anlar oldu. Cenab-ı Allah inşallah bir daha bize Çanakkale Şavaşı, Kurtuluş Savaşı mücadelesi yaşatmaz. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cami hocamıza, çok anlamlı olan bayrak ve Kuran-ı Kerim hediyesi için teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Sabah Namazında Çanakkale'yi ve Şehitleri Dualarla Andılar - Son Dakika


Advertisement