Bolu Dağında Kış Tedbirleri Alındı - Son Dakika
Güncel

Bolu Dağında Kış Tedbirleri Alındı

Bolu Dağında Kış Tedbirleri Alındı

Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı'nda, Kış Tedbirleri Toplantısı yapıldı.

21.11.2012 16:43

Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı'nda, Kış Tedbirleri Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Bolu Dağı'nda zincir uygulamasının devam etmesi ve ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmemesi yönünde karar alındı.

Bolu ve Düzce valilikleri tarafından düzenlenen 2012-2013 Yılı Kış Tedbirleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Koordinasyon Toplantısı, Bolu Dağı Polis Evi'nde yapıldı. Toplantıya Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Bolu İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Düzce Emniyet Müdürü Ali Gezer, Karayolları 41. Şube Müdürü İlkay Aktuğ, Bolu Dağı Bölge Trafik Müdürü Murat Sönmez, Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Başaran, Düzce ve Bolu illerinin Özel İdare Genel Sekreterleri ve Kızılay Şube temsilcileri katıldı. Toplantıda kış ayları öncesi Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu bölümü ve Tünel istikametinde alınacak önlemler konuşuldu. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, bazı ülkelerde zincirsiz yola çıkıldığı, ağır kış şartlarına rağmen araçların zincirsiz yola devam ettiğini ve Bolu Dağı'nda da zincirsiz yola devam edilebilir mi şeklinde öneri de bulundu.

Bu öneriye sıcak bakmayan Karayolları 41.Şube Müdürü İlkay Aktuğ, "Zincir uygulaması yapmamız lazım. Önceki yıllarda olduğu gibi Kaynaşlı ve Abant kavşağında trafiği kesip gerekirse geri çevirmeliyiz. Yani zincir uygulamasından vazgeçemeyiz" dedi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Amerika'da yaşanan Sandy Kasırgası'nda ülkenin ne kadarlık bir alanının zarar gördüğünün ortada olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Bizim hesaplarımızı aşan ölçüde afet durumu olabilir. Normal şartlarda yollarımızı hep açık tutmak istiyoruz. Bir saniye bile yol kapansın istemiyoruz. Buna gücümüz yetiyor. Kar ve fırtına geldiğinde D-100 ya da TEM diye ayıramıyoruz. Her iki bölüme de aynı anda kar yağıyor. Özellikle tek çeker araçlarımızın kayması yolları kapatıyor. Bunları ele alacağız"

Yaklaşık 1,5 saat süren Koordinasyon Toplantısı'nda zincir uygulamasının devam edilmesi kararı alındı. Ayrıca, geçen yıllarda olduğu gibi ağır tonajlı araçlar Abant kavşağı ve Kaynaşlı mevkiinden geri çevrilecek. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bolu Dağında Kış Tedbirleri Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement