Boluek Kılıçdaroğlu Cinayetin Örgütsüz İşlendiğine Dair Verilen Karar Doğru Değil - Son Dakika
Güncel

Boluek Kılıçdaroğlu Cinayetin Örgütsüz İşlendiğine Dair Verilen Karar Doğru Değil

Boluek Kılıçdaroğlu Cinayetin Örgütsüz İşlendiğine Dair Verilen Karar Doğru Değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'da semt pazarında tanıştığı pazarcılık yapan İsmail Uludağ'ın daveti üzerine İzmit'e giderken ziyaret ettiği Uludağ ailesinin evinde kahvaltı yaptı.

20.01.2012 16:12

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'da semt pazarında tanıştığı pazarcılık yapan İsmail Uludağ'ın daveti üzerine İzmit'e giderken ziyaret ettiği Uludağ ailesinin evinde kahvaltı yaptı. Kılıçdaroğlu bağdaş kurup yer sofrasında kaymak, bal, cevizli börek yedi. Kılıçdaroğlu, Hrant Dink davasında verilen kararın toplum vicdanını büyük ölçüde rahatsız ettiğini belirterek, Toplumun tüm kesimlerinden tepki var. Özellikle böyle bir cinayetin örgütsüz işlendiğine dair verilen karar gerçekten doğru bir karar değil dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha önce seçim çalışmaları sırasında Bolu'da semt pazarında tanıştığı İsmail Uludağ'ın daveti üzerine Ankara'dan İzmit'e giderken Uludağ ailesini ziyaret etti. Karacaağaç Mahallesi'nde oturan İsmail Uludağ'ın evine gelen Kılıçdaroğlu, hazırlanan yer sofrasına bağdaş kurup oturarak kahvaltı yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Mehmet Karakaşoğlu, İsmail Uludağ ile aynı sofrada bal, kaymak, domates, biber, zeytin, salam, yumurta, reçel, peynir ve cevizli börek yiyip, çay içen Kılıçdaroğlu, aile ile sohbet etti. Diğer partililer ise aynı oda da kurulan yer sofrasında kahvaltı yaptı.

Kılıçdaroğlu, İsmail Uludağ'ın takdir belgesi alan 5'inci sınıf öğrencisi kızı Ceren Uludağ'ın karnesine baktıktan sonra tebrik etti. Ceren sofrada oturan kılıçdaroğlu'na arkadan sarılarak fotoğraf çektirdi. Ceren, Kılıçdaroğlu'na, Sizi çok beğeniyorum. Hep görmek istiyordum. Evimize geldiğiniz için çok sevinçliyim dedi. Gürsel Tekin ile birlikte tebessüm eden Kılıçdaroğlu, Bende sizinle birlikte kahvaltı yaptığım için çok mutluyum diye konuştu.

Kahvaltı yaptıktan sonra salona geçen Kılıçdaroğlu kendisini görmeye gelen mahalleli kadınlarla sohbet etti.

CİNAYETİN ÖRGÜTSÜZ İŞLENDİĞİNE DAİR VERİLEN KARAR DOĞRU BİR KARAR DEĞİL

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Hrant Dink davası ile ilgili olarak ne söyleyeceksiniz sorusunu şöyle cevapladı

Toplum vicdanını büyük ölçüde rahatsız etti. Toplumun tüm kesimlerinden tepki var. Özellikle böyle bir cinayetin örgütsüz işlendiğine dair verilen karar gerçekten doğru bir karar değil. Bu konuda yüzlerce yazı yazıldı, kitaplar yazıldı, örgütün varlığı ortaya kondu. Özellikle kamu içinde cinayete dolaylı da olsa destek verenlerin isimleri açıklandı. O dönem istihbaratta görev yapanlar isimler tek tek kamuoyunun önüne getirildi. Ama bütün bunların tamamı görmezlikten gelindi. ve böyle bir karar çıktı. ve o karardan ötürü hem yargıç hem savcı birbirlerine düştüler. Demek ki verilen doğru bir karar değil

Kılıçdaroğlu hukukun toplum vicdanına uygun tecelli etmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti

Eğer onbinler verilen kararı protesto ediyorsa, demek ki toplum vicdanında kabul gören bir karar da değil. Türkiye Cumhuriyeti eğer hukukun üstünlüğüne inanıyorsa, hukukun üstünlüğünü bu ülkede, bu coğrafyada egemen kılmak istiyorsa hukukun toplum vicdanına uygun tecelli etmesi lazım. Ama siyasi otoriterin istemleri doğrultusunda, kararları doğrultusunda eğer siz oturup hukuk oluşturuyorsanız, bu hukuk evrensel hukukla her zaman çatışır. Geldiğimiz nokta da bu. Öteden beri üzerinden beri durduğumuz bir konu var. Yargı, bağımsız ve tarafsız olsun. Yargı siyasi otoritenin eline girmesin. Ama tam tersine anayasa referandum süreci sonrasında gelişen olaylar yargının eskiden de bağımsız değildi, şimdi tam bağımlı hale geldi. Bu bizim için üzüntü verici bir olay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boluek Kılıçdaroğlu Cinayetin Örgütsüz İşlendiğine Dair Verilen Karar Doğru Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement