Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 9 Kampüsü Ağaçlandırılacak - Son Dakika
Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 9 Kampüsü Ağaçlandırılacak

Bülent Ecevit Üniversitesi\'nin 9 Kampüsü Ağaçlandırılacak

Zonguldak'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesindeki 9 kampüsün ağaçlandırılması için üniversite rektörlüğü ile Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

27.08.2013 13:48

Zonguldak'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesindeki 9 kampüsün ağaçlandırılması için üniversite rektörlüğü ile Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki imza töreninde konuşan BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, protokol kapsamında, üniversitenin şehir kampüsü ile Sağlık, İncirharmanı, Kilimli, Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Ereğli ve Alaplı kampüslerine süs ağacı ile değişik meyve ağaçları dikileceğini söyeldi. Ağaç dikme ile ilgili çalışmaların her türlü takdirin ötesinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özer, 3 yılda tamamlanması planlanan ağaçlandırma çalışmaları ile tüm kampüslerin daha yeşil olacağını kaydetti.

Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi ise üniversite kampüslerinin yeşillendirilmesi talebini gönüllü olarak yerine getireceklerini söyledi. 2011'de yürürlüğe giren 645 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile devlet ormanları dışındaki alanlarda da ağaçlandırma çalışması yapabildiklerini ifade eden Çelebi, "Rektörümüzün görevlendireceği bir kişi ile bizim arkadaşlarımız sadece süs ağacı değil, uygun görecekleri değişik meyve ağaçları ile kampüsleri yeşillendireceğiz. Üniversitemizin yanında bütün camilerimiz, sağlık ocaklarımız, okullarımızda ve yol kenarlarında ağaçlandırma çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Özer ile Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi arasında 9 kampüsün ağaçlandırılması protokolü imzalandı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 9 Kampüsü Ağaçlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement