Burdur'da Süt Hijyeni Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Süt Hijyeni Eğitimi

Burdur'da, düzenlenen kurslarda 298 üreticiye süt hijyeni eğitimi verildi.

12.01.2018 12:03

Burdur'da, düzenlenen kurslarda 298 üreticiye süt hijyeni eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği 32 saatlik kurslarda, 10 ilçe ve merkeze bağlı Büğdüz köyünde toplam 298 kursiyere süt hijyeni eğitimi verildi. Vali Şerif Yılmaz Büğdüz köyünde sertifika dağıtım törenine katıldı. Vali Yılmaz, törende yaptığı konuşmada

Burdur'da yılda yaklaşık 420 bin ton süt üretildiğini, bunun ülke süt üretiminin yüzde 2.4'ü olduğunu belirtti. Vali Yılmaz, gıda güvenliği ile ilgili özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarda Türkiye olarak belli bir mesafenin yakalandığını kaydetti.

Dünyada toplam süt üretiminim 800 milyon ton olduğunu bunun sanayiye aktarılan, yani hijyen şartları yerine getirilmek suretiyle kontrol altında izlenebilir olanının 500 milyon ton olduğunu vurgulayan Vali Şerif Yılmaz, Ülkemiz süt üretimi 18 milyon ton, dünya üretiminin yüzde 2,3'ü kadar. Üretimin 10 milyon tonu sanayiye gitmekte. Burdur'da yılda yaklaşık 420 bin ton süt üretimimiz var. Burdur'da ürettiğimiz sütünde yüzde 90-95'ini sanayiye veriyoruz. Bu Hollanda'da yüzde 98, Türkiye ortalaması yüzde 55, Burdur'da ise yüzde 90 ile 95 arasında yer alıyor, bu ilimiz için güzel bir seviye diye konuştu.

Büğdüz Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Candan da köyde açılan kurs için yetkililere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz, katılımcılara sertifikalarını verdi.

Burdur\'da Süt Hijyeni Eğitimi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Süt Hijyeni Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement