Bursa - Can ile Can Verme Standı - Son Dakika
Güncel

Bursa - Can ile Can Verme Standı

Bursa - Can ile Can Verme Standı

Can ile can verme standı HER yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Kent Meydanı'nda Uludağ Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu ve AKUT'un Öğrenci Toplujluğu standlar açtı.

07.11.2015 14:19

Can ile can verme standı

HER yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Kent Meydanı'nda Uludağ Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu ve AKUT'un Öğrenci Toplujluğu standlar açtı.

Organ bağışının yaygınlaşması için hafta içersinde açık tutulan standlarda 150 kişinin organlarını vermeleri için form doldurmaları sağlandı. Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Koordinasyon Başkanı Prof.Dr. Ekrem Kaya, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Baş Koordinatörü Sahriye Keskin bugün standı gezip, öğrencilerden ve AKUT görevlilerinden bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Prof.Dr.Ekrem Kaya, Güney Marmara Bölgesi'nde özellikle Bursa'nın, yüzde 12'nin üzerinde olan organ bağışı ile, Avrupa'da ki bir çok ülkeden çok daha iyi performans yakaladığını söyledi. Kaya, Bursa'daki oranın çok daha fazla olacağına inandığını sözlerine ekledi. Türkiye'de yapılan efektif organ bağışının istenilen boyuta henüz gelmediğini açıklayan Prof.Dr.Ekrem Kaya, Türkiye'de Bursa, İzmir ve Samsun dışındaki illerin organ bağışını yükseltmesi gerektiğine işaret etti.

AKUT Öğrenci Topluluğu Başkanı Cihat Sefa Bektaş, AKUT olarak sadece doğal afetlerle değil, sosyal sorumluluk projeleri ile insanlara hayat verdiğini söyledi. Bu kapsamda, organ bağışı için 2002 yılından bu güne kadar organ bağışı konusunda bin 500 bağışcının sisteme kazandırıldığını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Can ile Can Verme Standı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement