Bursa'da Araçların Giremediği Bölgelerde Atlı Jandarma Timi Görev Yapacak - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Araçların Giremediği Bölgelerde Atlı Jandarma Timi Görev Yapacak

Bursa\'da Araçların Giremediği Bölgelerde Atlı Jandarma Timi Görev Yapacak

Bursa İl Jandarma Alay Komutanlığı, Kırsal ve Sahil Kesimlerinde Suç İşleyen, Turistleri Rahatsız Eden Kişilerle Mücadele Etmek İçin Atlı Özel Tim Oluşturdu. Yabancı Dil Bilen Askerlerin Görev Yapacağı Atlı Tim, Araçların Giremediği Bölgelerde Suç ve Suçlularla Mücadele Edecek.

18.06.2010 19:10

BURSA İl Jandarma Alay Komutanlığı, kırsal ve sahil kesimlerinde suç işleyen, turistleri rahatsız eden kişilerle mücadele etmek için atlı özel tim oluşturdu. Yabancı dil bilen askerlerin görev yapacağı atlı tim, araçların giremediği bölgelerde suç ve suçlularla mücadele edecek.

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde, abancı dil bilen bir astsubay ve üç uzman çavuştan oluşan tim, jandarmanın sorumluluk alanında olan piknikçilerin yoğun bulunduğu Yiğitali, Mürseller, Kirazlıyayla, Sarıalan ve Bakacak bölgeleri ile sahillerde görev yapacak. Sokullu, Şahinbey, Özaltay ve Oruçsultan ismi verilen İngiliz, Fransız ve Belçika cinsi atlar ile 24 saat görev yapacak timler orman yangınlarına da müdahale edecekler.

Atlı timin göreve başlaması nedeniyle Yiğitali Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fahri Cici, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Orman Bölge Müdürü Ali Girgin ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Harput, jandarmanın sorumluluk bölgesinde vatandaşın can ve mal güvenliğini büyük bir özveriyle çok güzel bir şekilde koruyup kollandığını belirterek, atlı timler ile araçların giremediği bölgelerinde kontrol altında tutulacağını söyledi.

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı binbaşı Bircan Karakaya, atlı timler bincilik kültürünü canlı tuttukları gibi suç ve suçlularla daha iyi mücadele edeceklerini açıkladı.

Tören, davetlilerin atlara elleriyle yem vermesinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Araçların Giremediği Bölgelerde Atlı Jandarma Timi Görev Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement