Bursalı Küçük Piyanist Arya, Almanya'daki Yarışmada 1'inci Oldu - Son Dakika
Güncel

Bursalı Küçük Piyanist Arya, Almanya'daki Yarışmada 1'inci Oldu

Bursalı küçük piyanist Arya, Almanya'daki yarışmada 1'inci olduUluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarıyla kendini kanıtlayan Bursalı piyanist Arya Su Gülenç (8), Almanya'da katıldığı yarışmada kendi yaş grubunda 1'inci oldu.

01.04.2018 13:44

Bursalı küçük piyanist Arya, Almanya'daki yarışmada 1'inci oldu

Uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarıyla kendini kanıtlayan Bursalı piyanist Arya Su Gülenç (8), Almanya'da katıldığı yarışmada kendi yaş grubunda 1'inci oldu.

Almanya'nın Würtemberg eyaletinin Mühlacker şehrinde 25 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 'Seventh Internatıonal Competıtıon Music fireworks at Baden-Wuerttemberg' yarışmasına Arya Su Gülenç damgasını vurdu. Daha önce katıldığı uluslararası yarışmalarda Viyana ve Roma'da 1'incilik, Paris ve St. Petersburg'da 2'ncilik elde eden Arya Su Gülenç, bu kez Almanya'da 10 ülkeden farklı yaş gruplarından ve kategorilerden 70 yarışmacının katıldığı yarışmada sahne aldı. Kendi yaş grubu olan 7-10 grubunda 13 yarışmacıyla yarışan Arya Su Gülenç, ünlü besteci L.V. Beethoven'den eserler çalarak başarılı bir performans sergiledi. Arya Su Gülenç, jüriden tam not alarak grubunda birinci oldu. Arya Su Gülenç'in piyano koçu Elena Çekiç, Türkiye'den çocukların bu alanda da doğru eğitim aldıklarında uluslararası başarılarının da kendiliğinden geleceğini, yetenek ve çalışmanın mutlaka öğrenciye başarı katacağını, Arya'nın bu başarısının çok önemli olduğunu söyledi. Çekiç, 'Arya Su, daha önce de uluslararası alanda gösterdiği başarı ile kendini kanıtlamıştı. Fransa, Bulgaristan, İtalya, Rusya ve şimdi de Almanya'da gösterdiği bu başarı çok önemli. Biliyorum ki bu başarıların devamı gelecek. Planlı ve disiplinli çalışmalarımızın karşılığını böyle güzel derecelerle taçlandırmak hem çok sevindirici,hem de gurur vericiö diye konuştu. Arya Su Gülenç ise, 'Ülkeme böyle bir başarı ile döneceğim için çok mutluyum. Daha çok çalışıp Fazıl Say, İdil Biret, Gülsün Onay gibi dünyaca ünlü bir piyanist olmak istiyorum. Bu başarımda emeği olan öğretmenim Elena Çekiç'e, aileme ve beni destekleyen herkese çok teşekkür ederimö sözleriyle mutluluğunu ifade etti.

Bursalı Küçük Piyanist Arya, Almanya\'daki Yarışmada 1\'inci Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursalı Küçük Piyanist Arya, Almanya'daki Yarışmada 1'inci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement