Burun Taşları Ameliyatla Temizlendi - Son Dakika
Güncel

Burun Taşları Ameliyatla Temizlendi

Burun Taşları Ameliyatla Temizlendi

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde burun tıkanıklığı ve uyku bozukluğu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvuran 52 yaşındaki Fadime Yiğit'in burnunda, tıpta 'rinolit' diye adlandırılan burun taşı olduğu belirlendi.

10.01.2013 17:59

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde burun tıkanıklığı ve uyku bozukluğu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvuran 52 yaşındaki Fadime Yiğit'in burnunda, tıpta 'rinolit' diye adlandırılan burun taşı olduğu belirlendi. Yiğit'in burnundaki taşlar ameliyatla temizlendi.

Kumluca'da 3 yıldır burun tıkanıklığı, akıntı, baş ağrısı ve uyku bozukluğu çeken Fadime Yiğit, geçen salı günü Kumluca Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi'ne gitti. Op. Dr. Murat Kar tarafından muayene edilen Fatma Yiğit'in burnunda, 'burun taşı' olduğu tespit edildi. Ameliyata alınan Yiğit'in burnundaki taşlar temizlendi.

Fatma Yiğit'in yarım saat süren başarılı bir ameliyat sonrasında sağlığına kavuştuğunu kaydeden Op. Dr. Murat Kar, "Tıpta çok ender görülen bir vaka. Burun taşları, çıplak gözle yeşilimsi gri renkli, düzensiz görünür. Burun boşluğunda unutulmuş bir yabancı cisim ya da kan pıhtısı üzerinde kalsiyum, magnezyum ve fosfat tuzlarının çökelmesiyle oluşur. Tedavi için ameliyat gereklidir. Başarılı geçen ameliyatın ardından hastamız sağlığına kavuştu" dedi.

ÇOCUKLARDA DİKKAT

Burun deliklerinde tıkanıklık, kötü koku ve sürekli burun akıntılarının çok önemli sağlık sorunu olabileceğini belirten Op.Dr. Murat Kar, çocuklarda bu problemin burun deliklerine sokulan bir yabancı cisimden kaynaklanabileceğini söyledi. Op.Dr. Kar, burun taşına özellikle burun deliklerine sokulan peçete, küçük oyuncak parçaları, saat pili, patlamış balon parçası, boncuk, nohut, fasulye, Antep fıstığı gibi çeşitli yiyeceklerin neden olduğunu vurguladı.

Sağ burun deliğinden koku geldiği için hastaneye başvurduğunu anlatan Fatma Yiğit ise "Burnumda kemik var zannediyordum. Ancak içinden taş çıktı. Çok nadir bir durum olduğunu söylediler" diye konuştu. - Antalya/ Kumluca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burun Taşları Ameliyatla Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement