Büyükşehir'den Depremzedelere Moral Desteği - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Depremzedelere Moral Desteği

Büyükşehir\'den Depremzedelere Moral Desteği

Recep Altepe, 19 Mayıs gecesi yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan ve yaşanan artçılarla tehlikenin halen sürdüğü Kütahya'nın Simav ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi.

29.06.2011 19:13

Önceki gece yaşanan 4,9 büyüklüğündeki artçı depremle birlikte yeniden çadır kentlere akın eden vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, gerek fiziki eksikliklerin giderilmesi gerekse vatandaşlara psikolojik destek konusunda gereken yardımı yapacaklarını söyledi.

Kardeş kent ilişkileri kapsamında balkanların yanı sıra Kars, Ardahan, Muş ve Hatay gibi kentlerde çeşitli yatırımlara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs'ta meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından halen artçı depremlerle sarsılan Kütahya'nın Simav ilçesine de yardım elini uzattı.

Bursa Kütahyalılar Derneği Başkanı Ahmet Özkul, İller Bankası Bölge Müdürü Mustafa Bayram ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ile birlikte Simav'a giden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk olarak Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ı makam odasında ziyaret etti.

7 bin konut hasarlı

Başkan Altepe'ye depremin ilçede yarattığı etkiler hakkında bilgi veren Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçedeki yaklaşık 14 bin konutun yüzde 50'sinin hafif, orta ve ağır hasarlı olduğunu söyledi. Can kaybı olmamasının en büyük tesellileri olduğunu dile getiren Karahan, "Büyük depremin ardından çadır kentlere yerleşen halkımız artık yavaş yavaş çadırlarını boşaltmaya hazırlanıyordu. Ancak önceki gece yaşanan 4.9'luk artçının ardından her yine çadırlara koştu.

Halkımızın psikolojisi çok bozuldu. Acil yıkılması gereken 46 binayı yıktık. Ancak binalarımızın büyük bölümü halen risk altında. Devlet yardımları konusunda biraz ihmal edildik. Ancak devlet desteği olmadan bunun altından kalkmamız mümkün değil. Böyle bir günümüzde bizi yalnız bırakmadıkları ve dertlerimizle dertlendikleri için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çök teşekkür ediyorum" dedi.

Gerekli desteği vereceğiz

Daha sonra ilçe merkezini gezen Başkan Altepe, dükkanlara girerek esnafın sorunlarını dinledi. Kent merkezinde kurulan çadır kente giren Başkan Altepe, burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlar özellikle depremle birlikte ilçe ekonomisinin büyük yara aldığını ve kredi borçlarının ertelenmesi ve düşük faizli kredi verilmesi konusunda yardım istedi. Depremzedelerin sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Altepe, sorunların çözümü noktasında Ankara'yla gerekli temasları sağlayacaklarını ve çözüm için aracılık edeceklerini kaydetti.

Çadır kentteki çocuklara oyuncak ve Bursaspor forması da dağıtan Başkan Altepe, "Depremin verdiği tahribatı çıplak gözle görme imkanı bulduk. Binaların büyük bölümünde gözle görülür hasar var. Daha da önemlisi deprem vatandaşlar üzerinde psikolojik bir etki yapmış. Başta fiziki eksikliklerin giderilmesi olmak üzere vatandaşlara psikolojik destek verilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Bizim yetki alanımızda olmayan sorunların çözümü noktasında da Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak aracılık yapmaya hazırız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Depremzedelere Moral Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement