Büyükşehir Olmak İçin 150 Bin 250 İmzalı Mektup - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Olmak İçin 150 Bin 250 İmzalı Mektup

Büyükşehir Olmak İçin 150 Bin 250 İmzalı Mektup

Elazığ'da başlatılan 'Büyükşehir Olmak İçin 100 Bin Mektup' kampanyası çerçevesinde 9 günde 150 bin 250 imzalı mektup toplandı.

20.03.2012 15:38

Elazığ'da başlatılan 'Büyükşehir Olmak İçin 100 Bin Mektup' kampanyası çerçevesinde 9 günde 150 bin 250 imzalı mektup toplandı.

Elazığ Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Hazar Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Çoban, 9 günlük kampanya sürecinin sona erdiğini belirterek, "9-19 Mart tarihleri arasında planladığımız 'Büyükşehir İçin 100 Bin Mektup Kampanyası' 9 günde bitti. Aslında 10 gün planlamıştık fakat erken bitirmek durumunda kaldık. Çünkü Elazığ halkı gerçekten yoğun bir ilgi gösterdi. Bu kadar çabuk toplanabileceğini tahmin etmemiştik. Biz ortalama günlük 10 bin imzayla 10 günde 100 bin imzaya ulaşabileceğimizi tahmin etmiştik ama gün geldi 12 bin, gün geldi 20 bin mektuba imza vererek vatandaşlarımız büyükşehir olma konusundaki duyarlılıklarını ortaya koymuş oldu. Buradan bütün Elazığ halkına çok teşekkür ediyorum. Mektup yazan ya da yazmayan, toplu olarak mektup yazalım deyip mektup isteyenlere biz mektup veremedik çünkü çadıra kadar gelmelerini umut ettik ki, bu umudumuz da boşa çıkmadı. Gerçekten vatandaşlarımız çok büyük ilgi gösterdiler çok teşekkür ediyoruz" dedi.

MALATYA'DAN DA DESTEK GELDİ

Elazığ'ın büyükşehir olması kampanyasına Malatya'dan da destek geldiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Çoban, "Toplu halde aldığımız tek mektup kolisi var. Malatya'dan da bize bin 200 tane mektup desteği geldi. Bu bizim için çok önemli, çünkü her ne kadar spor ekseninde olsa da Malatya-Elazığ arasındaki ezeli rekabet en azından bu konuda bir desteğe dönüştü. Malatyalı hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İKİNCİ AŞAMA ANKARA'DA SÜRECEK

Kampanyanın ikinci aşamasının Ankara'da devam edeceğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Bilal Çoban, bundan sonra izleyecekleri yol haritasını şöyle açıkladı:

"Birinci aşama vatandaşımızın irade beyanıyla sona ermiştir. Şimdi ikinci aşamada Ankara'da bu işin takip edilmesi var. Cuma günü siyasi partilerin il başkanlıkları ziyaret edilecek ve kampanya hakkında bilgi verilecek. Bu mektupları buradan bir komisyonun götürmesini rica edeceğiz. Ankara'da da Türkiye'deki bütün Elazığlı dernekleri davet ederek bir heyet oluşturmaya çalışacağız. 50 kişilik bir heyetle hem Başbakanımızı, hem Meclis Başkanımız, hem İçişleri Bakanımız, sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Devlet Bahçeli'ye bizzat mektupları elden götürüp temsili anlamda da birer tane mektup vererek kutuları teslim edeceğiz. Eğer bu kampanya gerçekleşir de büyükşehir olursak, bu Elazığ halkının irade beyanını ortaya koyacak." - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Olmak İçin 150 Bin 250 İmzalı Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement