Çadır Kent, "Uydu Kent" Oldu - Son Dakika
Güncel

Çadır Kent, "Uydu Kent" Oldu

Çadır Kent, "Uydu Kent" Oldu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Adana'daki konaklama merkezinde kalan Suriyelilerin gözü kulağı ülkelerindeki gelişmelerde Gelişmeleri yakından izlemek isteyen Suriyeliler, çadırlarına taktırdıkları çanak antenlerle çadır kenti adeta uydu kente çevirdi

16.09.2013 11:20

ENSAR ÖZDEMİR - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Adana'daki konaklama merkezine yerleşen Suriyelilerin gözü kulağı ülkelerindeki gelişmelerde.

Sarıçam ilçesindeki konaklama merkezinde misafir olarak kalan yaklaşık 11 bin Suriyeli, ülkelerindeki savaşı ve gelişmeleri yakından izleyebilmek için çadır kenti adete uydu kente çevirdi.

Suriyeliler, konaklama merkezindeki yüzlerce çadıra takılan çanak antenler ve uydu alıcıları aracılığıyla Arap ve Suriye televizyonlarını izleyerek gelişmelerden haberder olmaya çalışıyor.

Konaklama merkezi içinde yer alan iki televizyon izmele çadırının yetersiz olduğunu düşünen veya gelişmeleri kendi çadırlarından izlemek isteyen Suriyeliler, kendi imkanlarıyla çanak anten ve uydu alıcısı alarak çadırlarına taktırdı.

Antenler kimyasal saldırıdan sonra arttı

Esed rejimine bağlı güçler tarafından Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı haberleri üzerine çadırlardaki çanak anten sayısı ve Suriyeli misafirlerin televizyon başında geçirdikleri süre de arttı.

Suriyeli Ahti ailesi de ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerden biri. Sarıçam Konaklama Merkezi'nde bir çadıra yerleştirilen Ahti ailesi günlerinin büyük bir bölümünü televizyon karşısında geçirerek ülkelerinden gelecek iyi bir haberi bekliyor.

Dehri Ahti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ülkemizde devam eden savaşın bitmesini bekliyorum, hergün televizyonu iyi bir haber alabilmek için dua ederek açıyorum. Çatışma ve savaş haberlerini gördükçe yüreğim parçalanıyor. Allah'a bu savaşın bitmesi için dua ediyorum" dedi.

Çocuklar çizgi film izliyor

Savaşın küçük mağdurları çocuklar da tüm yaşananlara rağmen çadır kent içinde oyunlar oynayarak ailelerinin yaşama sevinci olurken, uydu antenleri sayesinde arapça yayın yapan televizyonlardan çizgi film izleme fırsatı buluyor. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çadır Kent, 'Uydu Kent' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement