Çalışkan'dan Şırnak'ta "Helal Kazanç' Konferansı - Son Dakika
Güncel

Çalışkan'dan Şırnak'ta "Helal Kazanç' Konferansı

Çalışkan\'dan Şırnak\'ta "Helal Kazanç\' Konferansı

Şırnak'ta Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "Helal Kazanç Konferansı"nda helal kazancın önemine vurgu yapıldı.

02.04.2013 17:52

NECMETTİN ÇALIŞKAN ŞIRNAK'TA HELAL KAZANÇ KONFERANSI VERDİ

Şırnak Kültür Merkezinde İlahiyatçı Yazar Necmettin Çalışkan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Saadet Partisi İl Başkanı Hüsamettin Duman, HÜDA-PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın, Şırnak Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Nuh Eğitim-Der Başkan Yardımcısı Sait Külter, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve slayt gösterisinin ardından, konuşmasında helal kazancın önemine değinen Çalışkan, "Kazanç mutlaka helal olmalıdır. İslam dininin çalışmayı ve helal yollardan geçinmeyi emrettiğini ifade ederek, " Rabbimiz zinayı yasaklarken, nikâhı helal kılmıştır. İçkiyi yasaklarken, ayranı helal; faizi yasaklarken, ticareti helal kılmıştır. Ve bakıyoruz helaller haramdan çok olurken haramlar hayatımızı olumsuz etkilemektedir.

Dinimiz bize çalışmayı emrederken Rabbimiz Ku'ran-ı Kerim'de Mü'minûn ve Bakara sûresinde Temiz ve helal olan şeylerden yememizi ve salih ameller yapmamızı istiyor. İbadetlerini yap da ne olursa olsun demiyor. Bizi helal kazanca teşvik ediyor. Mesela hepimiz şunu biliriz, 'hiç ölmeyecekmişiz gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışma' şiarını çok duymuşuzdur. Bu ne demek 80 yaşına da gelsen hayatının sonuna kadar projeler üretmekten çekinme. Çalışmaya devam et ama her an öleceğini de düşün.

Helal kazanmak ve helal lokma yemek; Dualarımızın kabulü, evladın hayırlısı ve ahirete yatırım olduğunu unutmayalım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çalışkan'dan Şırnak'ta 'Helal Kazanç' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement