Çalışkan, Güreş Ağası - Son Dakika
Güncel

Çalışkan, Güreş Ağası

Çalışkan, Güreş Ağası

Saadet Partisi GİK üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan Güreş Ağası oldu.

17.07.2012 16:00

3. Uluslararası Geleneksel Dünya Aba Güreşi Turnuvası Antakya'da yapıldı

Antakya Atatürk Stadyumu'nda, Antakya Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Geleneksel Aba Güreşi Turnuvası Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Güreş Ağası Necmettin Çalışkan, bazı milletvekilleri, protokol ve binlerce güreş severin katılımıyla gerçekleşti.

Güreş açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Lütfi Savaş, "Ata sporunu her geçen gün yaygınlaştırma gayretinde olduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Güreş ağası İşadamı Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan da "Güreşin Peygamberimizin sünneti bir spor olduğunu ifade ederek popüler kültüre karşı batı kaynaklı spor dallarına karşı milli kültürümüz olan güreşe sahip çıkmalıyız. Güreş her yaşta her alanda yapılabilecek en kolay en ucuz spor dalıdır" dedi.

Gece geç saatlere kadar devam eden turnuvaya 15 ülkeden ve birçok ilden 102 sporcu katıldı.

Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na 325, Dünya Kupasına ise 102 sporcu olmak üzere toplam 427 sporcu katılım gösterdi.

Kıyasıya mücadelelere sahne olan müsabakalar sonucunda başpehlivanlığı 95 kilo'da Esat Demir (Türkiye) alırken, diğer 4 sıklette birinciliği elde eden sporcular ise 60 kiloda, Muhammed Fatehi (İran), 70 kilo: Şenol Çalık (Türkiye), 80 kilo: Mustafa Yusuf İkouraım (İran) ve 90 kilo: Ali Arıkoğlu (Türkiye)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çalışkan, Güreş Ağası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement