Çanakkale'de Makilik Alan ve Tarım Arazisinde Yangın - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Makilik Alan ve Tarım Arazisinde Yangın

Çanakkale\'de Makilik Alan ve Tarım Arazisinde Yangın

-çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde makilik alanda, Gelibolu Yarımadası'nda da tarım arazinde yangın çıktı.

10.07.2011 18:45

-çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde makilik alanda, Gelibolu Yarımadası'nda da tarım arazinde yangın çıktı. Alevler Ezine'de 40 hektarlık, Gelibolu'da ise 50 hektarlık alanda etkili olurken, söndürme çalışmalarına devam ediliyor.

Çanakkale'de bugün öğle saatlerinde iki ayrı noktada başlayan yangınlar, orman ekiplerini seferber etti. Ezine İlçesi yakınlarında Çamköy ve Aktepe Köyü arasında tarım arazisinde saat 14. 30 sıralarında başlayan yangın, sert rüzgar nedeniyle kısa sürede makilik alana sıçradı. Ayvacık, Bayramiç, Edremit Orman İşletme ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlükleri'ne ait 5 uçak, bir helikopter ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nden de gelen toplam 30 arazöz ile alevlere müdahaleye başlandı. Ayvacık Orman İşletme Müdürü Metin Uygun'dan yangının durumu ile ilgili bilgi alan Ezine Kaymakamı Cengiz Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının anız ateşinden çıktığı ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. Bulut, "Şimdilik 40 hektarlık alanda etkili olan yangının sördürülmesi için hepimiz çalışıyoruz. Büyümesini engellemek için farklı noktalardan müdahale ediyoruz. Edremit, Ayvacık, Bayramiç ve Çanakkale'den iş makineleri geldi. Söndürmek için büyük uğraş veriyoruz. Makilik alan var. Bir kısmı bozuk orman alanı, bir bölümünde de zeytin ağaçları var" dedi.

Ezine'deki yangından 15 dakika sonra bu kez Gelibolu yarımadasında saat 14. 45'te alevler yükseldi. Ilgardere ve Karainebeyli köyleri arasındaki ovanın tarım arazilerinde başlayan yangın, rüzgarın hızının zaman zaman saatte 40 kilometreyi bulması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Yolağzı ve Beşyol köylerine doğru ilerleyen ve şu ana kadar 50 hektarlık tarım arazisini küle çeviren yangına, Çanakkale ve çevre ilçelerden gelen bir amfibi uçak, iki helikopter, 15 arazöz ile müdahale ediliyor. Yangının ilerlerdiği yönde yaklaşık 500 hektarlık orman alanının bulunması ise yetkilileri endişelendiriyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Hava ve kara gücüyle alevleri kontrol altına almaya çalışıyoruz. Gelibolu yarımadasında Beşyol köyü yakınlarındaki sulama göletinden su alan iki helikopter ve bir amfibi uçak sorti sayısını arttırdı. İki helikopter üç dakikada bir alevlerin üzerine su atabiliyor. Amfibi uçak ise şiddetli poyraz nedeniyle zorlanıyor. 7-8 dakika bir sorti yapabiliyor" dedi.

ES, EK, FD, MS - Çanakkale/ Ezine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Makilik Alan ve Tarım Arazisinde Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement