Çanakkale Şehitliği Ziyareti Sırasında Duygu Dolu Anlar - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehitliği Ziyareti Sırasında Duygu Dolu Anlar

Çanakkale Şehitliği Ziyareti Sırasında Duygu Dolu Anlar

(TEKRAR) Çanakkale Şehitliği ziyareti sırasında duygu dolu anlarÇanakkale Şehitliği'nin havadan görünteleriÇanakkale Savaşları'nın 101. yıldönümünde il ve ilçe belediyelerin vatandaşlar için düzenlediği 'Kültür Turları' arasında yer alan Çanakkale Şehitliği ziyaretçi akınına uğruyor.

03.04.2016 21:11

(TEKRAR) Çanakkale Şehitliği ziyareti sırasında duygu dolu anlar

Çanakkale Şehitliği'nin havadan görünteleri

Çanakkale Savaşları'nın 101. yıldönümünde il ve ilçe belediyelerin vatandaşlar için düzenlediği 'Kültür Turları' arasında yer alan Çanakkale Şehitliği ziyaretçi akınına uğruyor. Eskişehir'den gelen 2 bin kişi şehitliği ziyaret etti. Hep birlikte şehitler için dua eden 2 bin kişi kişi daha sonra namaz kıldı. Şehitlik ziyareti sırasında vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Adem Sağlam dedesinin mezarı başında yaptığı konuşmada, Vatanımızı canları pahasına koruyarak kendilerini feda eden tüm şehitlerimizin ruhu şaad olsun mekanları cennet olsun dedi.

Çanakkale Savaşları'nın 101. yıldönümünde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi düzenlediği etkinlikte yaklaşık 2 bin kişi şehitliği ziyaret etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bugün bizler, bu topraklarda varsak şehitlerimize borçluyuz. Onun için Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını iyi bilmemiz gerekli. Sevdiğim bir söz var Tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkaları çizer dedi. Çanakkale Savaşları sırasında yaşanan bir olayı anlatan Ahmet Ataç, Çanakkale'yi ziyaretimde beni çok etkileyen gerçek bir hikaye var; Savaşın en çetin yaşandığı noktada askerlerimiz sırayla savaşa girdikleri cephede şehit oluyor. En son kalan komutan ve taburun imamı kendi cenaze namazını kılıyor. Bu telaşe içinde helalleşmeyi unutuyor. Şimdi biz onların unuttuğu helalleşmeyi yapalım diyerek katılımcılardan helallik istedi. 2 bin kişi hep bir ağızdan 'Helal Olsun' dedi. Ziyaretçiler daha sonra saygı duruşu bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

ŞEHİT TORUNU ADEM SAĞLAM'DAN DUYGU SELİ

Şehitliği ve savaşın yaşandığı cepheleri rehberler eşliğinde ziyaret eden vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Şehit torunlarından Adem Sağlam ise dedesinin mezarında gözyaşlarına hakim olamadı. Adem Sağlam dedesinin mezarı başında yaptığı konuşmada, Vatanımızı canları pahasına koruyarak kendilerini feda eden tüm şehitlerimizin ruhu şaad olsun mekanları cennet olsun dedi.

'TARİHİNİ BİLMEYENLERİN ÇOĞRAFYALARINI BAŞKALARI ÇİZER'

Ziyaretçilerden Mehmet Yorgun, yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek Bu vatanımızın ne şartlarda düşmanlardan temizlendiğini ve atalarımızın kanıyla sulanmış bu topraklarda kimseye verecek bir karış toprağın olmayacağının en büyük delili Çanakkale'dir? Biz şehit torunları olarak bu bayrağı taşıyıp ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandıracağız diye konuştu.

ŞEHİTLERE YAPILAN DUANIN ARDINDAN NAMAZ KILDILAR

Şehitlik ziyareti sırasında vatandaşlar şehitler için hep birlikte dua okudu. İlahiler ve duaları dinleyen vatandaşlar daha sonra namaz kıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehitliği Ziyareti Sırasında Duygu Dolu Anlar - Son Dakika


Advertisement