Caretta Plajı Pırıl Pırıl Oldu - Son Dakika
Güncel

Caretta Plajı Pırıl Pırıl Oldu

Caretta Plajı Pırıl Pırıl Oldu

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, caretta caretta kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli üç üreme alanından biri olan Patara Plajı, temizlik kampanyası ile pırıl pırıl oldu.

11.05.2011 10:40

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, caretta caretta kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli üç üreme alanından biri olan Patara Plajı, temizlik kampanyası ile pırıl pırıl oldu.

Kaş Kaymakamlığı, Antalya Özel Çevre Koruma Müdürlüğü ve Patara Köyü Muhtarlığı'nca düzenlenen temizlik kampanyasına, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Antalya Özel Çevre Koruma Müdürü Selahattin Eriç, Kalkan Belediye Başkanı CHP'li Ömer Saim Karakurt, Kaş Özel İdare Müdürü Ahmet Korkut, Patara Köyü Muhtarı Arif Otlu, Patara köylüleri, Patara İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Plaja yayılan katılımcılar, sahildeki çöpleri topladı.

Kampanyaya katılan öğrencilerden Büşra Ustali, "Ben Patara Köyü'nde yaşıyorum. Bu plaj bizim geleceğimiz. Bugün Patara Plajı'nı temizledik. Büyüklerimizin de çöp atmamalarını istiyoruz" diye konuştu. Merve Ekti adlı öğrenci ise "Ben gelecekte caretta carettaların burada yaşamasını istiyorum. Akşam sekizden sabah sekize kadar carettalar, sabah da insanlar bu plajdan yararlanıyor" dedi.

Fatma Tangoz da "Buraya gelme amacımız çevreyi temizlemek. Biz nasıl yaşamak istiyorsak caretta carettaların da yaşama hakkına sahip çıkmamız gerekir. Gelecekte kendi çocuklarımın, torunlarımın carettaları resimlerde değil, kendilerini görmesini istiyorum. Plajlarımıza çöp atmayalım. Gelecek nesillerimize en iyi şekilde bırakalım" diye konuştu.

Antalya Özel Çevre Koruma Müdürü Selahattin Eriç, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki Patara Plajı'nda 1 Mayıs- 30 Eylül arasında özel koruma tedbirleri uygulandığını söyledi. Eriç, "Patara Plajı'nda koruma tedbirlerini başlattık. Aynı zamanda toplumda çevre bilinci oluşturmak maksadıyla öğrenci, öğretmen, kamu kurum ve kuruluşları, belediye başkanı, muhtar, halk katılımıyla çevre temizliği kampanyası yaptık. Dünya mirasımız olan bu kumsalımızın gelecek nesillere bozulmadan aktarılmasının temini için bu etkinlikleri sık sık yapacağız" dedi.

Antalya Belek, Muğla İztuzu plajlarından sonra caretta caretta kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli üreme alanlarından üçüncüsü olan 18 kilometre uzunluğundaki Patara Plajı'nda geçen yıl 117 yavru caretta caretta, yuvasından çıkarak denize ulaşmıştı. - Antalya/ Demre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Caretta Plajı Pırıl Pırıl Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement