Celalettin Ökten, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Celalettin Ökten, Mezarı Başında Anıldı

Celalettin Ökten, Mezarı Başında Anıldı

İmam hatip okullarının kurucusu Celalettin Ökten, Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

02.12.2013 15:38  Güncelleme: 15:36

İmam hatip okullarının kurucusu ve ilk hocası Celalettin Ökten, Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut, İstanbul İmam Hatip Liselileri Derneği Başkanı Murat Şahin, İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cavit Erdem ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Başbakan'ın mesajında, "Sayısız hizmetleriyle kendisini insan yetiştirmeye adayan ömrü boyunca ilim irfan peşinde koşan sonsuz bir eğitim gönüllüsü değerli hocamızı şükran ve rahmetle anıyor, değerli hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Size ve ve tüm katılımcılara sevgi ve selamlarımı sunuyorum" ifadeleri yer aldı.

Törende konuşan ÖNDER Başkanı Korkut, Ökten'in öncülük ettiği hizmetin bugün büyüyerek geliştiğini dile getirdi. Korkut, hocalarının açtığı çığırın, Türkiye'de ve İslam dünyasında devam etmesini umduğunu söyledi.

İstanbul İmam Hatip Liselileri Derneği Başkanı Şahin de hocalarını unutmadıklarını ve unutmayacaklarını göstermek için anma töreni tertiplediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizler bugün öğrencilerle hocamızın bize bıraktığı mirası yaşatacağımızı göstermek için mesaj vermek istiyoruz.  Okulumuzun yetiştirdikleriyle gurur duymaktayız. Sıradan bir okul mezunları derneği olmadığımızı ve olmayacağımızı burada yeniden göstermek istedik. Burada bulunan öğrenciler, yarını yönetmeye aday gençlerdir. Ayrıca, daha iyisini yapmak için başta Başbakanımız olmak üzere tüm mezunlarımıza ihtiyaç duyduğumuzu duyurmak istiyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Celalettin Ökten, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement