Çeşme, Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutlayacak - Son Dakika
Güncel

Çeşme, Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutlayacak

Çeşme, Cumhuriyet Bayramı\'nı Coşkuyla Kutlayacak

İzmir’in Çeşme ilçesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

25.10.2017 16:22

İzmir'in Çeşme ilçesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı resmi törenleri, 28 Ekim Cumartesi günü, saat 13.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda, Çeşme Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Çeşme Belediyesi çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşundan bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesi ile başlayacak. 29 Ekim Pazar günü, saat 09.30'ta, Çeşme Kaymakamlığında tebriklerin kabulü ile devam edecek olan resmi törende, saat 10.00'da kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Çeşme çarşısı boyunca devam edecek olan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Derviş Akova ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara tarafından gerçekleştirilecek. Resmi tören, öğrencilerin okuyacakları şiirler, folklör ve spor gösterilerinin ardından resmi geçit töreni ile sona erecek.

Resepsiyon verilecek

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, saat 19.00'da Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda verilecek olan resepsiyonla devam edecek. Protokol üyeleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılacağı resepsiyonun ardından saat 20.00'de Musalla Mahallesindeki 16 Eylül Parkı'nın önünden meşaleli 'Cumhuriyet Yürüyüşü' başlatılacak. Marşlar eşliğinde, Türk bayrakları ve meşalelerle gerçekleştirilecek olan yürüyüş, Çeşme çarşısına doğru devam edecek. Geçmiş yıllarda da gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek.

Havai fişek gösterisi

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, saat 21.00'de, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'ndaki Funda Öncü ve Ersin Kuşkanat konseri ile devam edecek. Konserin ardından ise oldukça görkemli olması beklenen havai fişek gösterisi, marşlar eşliğinde gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yılı kutlamaları, havai fişek gösterisinin ardından sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çeşme, Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement