CHP Avrupa Birlikleri, Almanya'nın Siegen Kentinde Toplandı - Son Dakika
Güncel

CHP Avrupa Birlikleri, Almanya'nın Siegen Kentinde Toplandı

CHP Avrupa Birlikleri, Almanya\'nın Siegen Kentinde Toplandı

CHP Avrupa Birlikleri, Avrupa'daki göçmen sorunları, yabancı düşmanlığı, işsizlik, kimlik, eğitim, çifte vatandaşlık, bedelli askerlik ve sosyal güvenlik gibi konularını tartışmak üzere toplandı<...

22.11.2013 21:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avrupa Birlikleri, Almanya'nın Nordhein Westfalen Eyaleti'nin Siegen kentinde toplandı. 3 gün sürecek toplantıda, CHP yurtdışı örgütlerinin başarıları, eksiklikleri, hedef ve görevlerinin yanısıra, Avrupa'daki göçmen sorunları, yabancı düşmanlığı, işsizlik, kimlik, eğitim, çifte vatandaşlık, bedelli askerlik ve sosyal güvenlik gibi konular tartışılacak.

Toplantının açılışına, Türkiye'den, CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç, CHP Parti Meclisi (PM) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Müslim Sarı, CHP PM Üyesi Ercan Karakaş ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Atilla Emek ile Avrupa'dan CHP Avrupa Birlikleri Başkanı Turabi Yıldız, CHP Kuzey Ren Vestfalya Başkanı Cemal Bulut ile Fransa, Belçika ,Hollanda, Avusturya, İsviçre Birlik Başkanları ve üyeleri katıldı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç, Avrupa'da oluşumunu tamamlayan 14 birliğin tamamının toplantılara katıldığını belirterek, "Yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunları ile yakından ilgilenen milletvekillerimiz de bu çalıştaya katıldı. Hedefimiz, sorunları yerinde çözmek ve buradan Türkiye'ye bakış açısını irdeleyebilmek. Burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını, uzmanlarla tartışarak, parlamentoya ileteceğiz" dedi.

Kılıç, birliklerin ana amacının buradaki sivil toplum örgütlerine her hangi bir alternatif oluşturmak değil, tam tersine bu örgütlerin çalışmalarına katkıda bulunmak olduğunun altını çizdi. Toplantı, saygı duruşu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesajın okunması ile başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mesajında, CHP'nin, Türkiye'de Cumhururiyeti kurup, Türkiye'yi çok partili hayata geçirip, sosyal demokrasinin ilkelerini benimsettiğini ifade ederek, Avrupa'da yaşayan 5 milyon Türk'ün, Türkiye milletvekilliği ile Türkiye'de temsil edilmesini istediklerini, Türkiye'deki yakınlarından yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı.

Türkiye'den gelen heyetin başkanığını yapan CHP PM üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, bu güne kadar yapılan çalışmaların kendilerini umutlandırdığını ifede ederek,  "Uzun yıllar Avrupa'da örgütlenemeyen CHP, son 2 yıldır bunu yapmaya çalışıyor. Avrupa'da cami cemaati, ülkücüler, PKK, milli görüş örgütlenirken bizim burda örgütlenemememiz düşünülemez. Bu ögütlenmenin sıkıntıları ve engelleri olacak ama biz bunları aşacağız" dedi.

CHP PM Üyesi Ercan Karakaş da CHP kuruluşunun 90. yılını kutladığını söyleyerek, değişimin kaçınılmaz olduğunu, daha çok özgürlük ve demokrasi getidikleri takdirde halktan destek aldıklarını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Türkiye'de ilki gerçekleştirlen çalıştayda kendilerinin çok konuştuğunu hatırlatarak, "Şimdi sıra sizde, sizi dinleyeceğiz. Büyük bir özveri ile burada olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Amatör ruhla, hiçbir yerden destek görmeden bu organizasyona imza attınız" dedi.

Toplantının basına kapalı kısmında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan blirliklerin çalışma raporları sunulacak ve CHP yurtdışı örgütlenmelerinin örgütsel sorunları tartışılacak. 3 gün sürecek toplantıda alınacak kararlar, sonuç bildirgesi ile kamoyuna duyurulacak. - Nordrhein-Westfalen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Avrupa Birlikleri, Almanya'nın Siegen Kentinde Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement