CHP'li Bilgehan: Şehitlerimizin Karşısında Utanıyorum - Son Dakika
Güncel

CHP'li Bilgehan: Şehitlerimizin Karşısında Utanıyorum

CHP\'li Bilgehan: Şehitlerimizin Karşısında Utanıyorum

CHP Ankara Milletvekili Bilgehan, "Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'nın torunu olmaktan onur duyuyorum ama, TBMM üyesi olarak utanç içindeyim." dedi.

01.03.2014 17:13  Güncelleme: 17:19

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, "Burada bugün, Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'nın torunu olmaktan onur duyuyorum ama bir TBMM üyesi olarak utanç içindeyim. Şehitlerimiz karşısında bir milletvekili olarak utanıyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, eski bakan ve milletvekili Ali Topuz, CHP'nin Bilecik Belediye Başkanı Adayı Metin Torun CHP Bozüyük seçim bürosunun açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bilgehan, bu bölgede İnönü savaşlarının yaşandığını özellikle Bozüyük'ün Kurtuluş Savaşı için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Bilgehan, Atatürk'ün İnönü'ye, "Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz, istila altındaki bedbaht topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en uzak noktalarına kadar zaferinizi kutluyor" telgrafının ulaştığı topraklarda bulunmanın gurur verici olduğunu belirtti. "Bozüyük deyince aklıma Metristepe geliyor" diyen Bilgehan şunları kaydetti:

"Tam bir ay sonra, 1 Nisan'da İkinci İnönü zaferinin 93. yıldönümünü kutlayacağız. Hani, bazılarının, varlığını bile reddettikleri 2. İnönü Savaşı. Burada bugün, Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'nın torunu olmaktan onur duyuyorum ama bir TBMM üyesi olarak da utanç içindeyim. Şehitlerimiz karşısında, bir milletvekili olarak utanıyorum, yolsuzluk operasyonunu "yeni istiklal savaşı' diye sunanlardan utanıyorum, halkın gözünün içine bakarak, yalan söyleyenlerden utanıyorum."

Her şeye rağmen, en olumsuz koşullarda Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran halka güvendiğini belirten Bilgehan "Nasıl 93 yıl önce, bu topraklarda milletin makûs talihi yenilmişse, bu milletin bir kez daha kaderini belirleyeceğine ve namuslu ve dürüst vatandaşların görevlerini yerine getireceğine inanmak istiyorum. Bir halkı kandırmak, bu kadar kolay olmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Bilgehan: Şehitlerimizin Karşısında Utanıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement