CHP'li Eski Belediye Başkanı ve Yardımcısına Hapis Kararı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Eski Belediye Başkanı ve Yardımcısına Hapis Kararı

CHP\'li Eski Belediye Başkanı ve Yardımcısına Hapis Kararı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2008 yılında 'Sahte Fatura Kullanarak İhaleye Fesat Karıştırmak' ve 'Zimmet' suçlarından tutuklanan ve 3.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

23.12.2013 11:19

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2008 yılında 'Sahte Fatura Kullanarak İhaleye Fesat Karıştırmak' ve 'Zimmet' suçlarından tutuklanan ve 3.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı dava kapsamında Ersin'in yanında Çorlu Belediye eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Alan'a, zimmetine para geçirmek ve resmi belgede sahtecilik suçundan 26 yıl 3 ay hapis cezası verilirken çok sayıda personel de aynı suçlardan ceza aldı.

2004 yılında CHP'den Çorlu Belediye Başkanı seçilen Altan Ersin, yardımcıları ve çok sayıda personel 2008 yılında Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği operasyon sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 6 yıldır devam eden yargılamalar sonucu çok sayıda personel de çeşitli suçlardan hapis cezaları aldı.

Davanın Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanıklara ceza yağdı. Karar duruşmasına 13 sanıktan 4'ü bizzat katılırken 9 sanığın avukatları katıldı. Karar duruşmasında eski Başkan Ersin'e, 'Sahte Fatura Kullanarak İhaleye Fesat Karıştırmak' ve 'Zimmet' suçlarından 13 yıl, başkan yardımcısı Hüseyin Alan'a 26 yıl ve 11 belediye personeline 3 ile 10 arasında hapis cezaları verildi.

"HÜSEYİN ALAN'IN YURT DIŞINDA OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR"

Eski Başkan Altan Ersin döneminde Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Alan'ın daha önce aldığı ve Yargıtay'da olan 5 yıl hapis cezasına 26 yıl hapis cezası daha eklendi. Zimmete para geçirmek ve evrakta sahtecilik suçundan 26 yıl hapis cezası alan Hüseyin Alan'ın, karardan önce yurt dışına çıktığı iddia edildi. Mahkeme, Alan hakkında tutuklanma istemiyle yakalama kararı çıkarttı. Eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Alan'ın aldığı 26 yıl hapis cezası yanında başka bir davadan aldığı 5 yıl hapis cezası da Yargıtay tarafından onanması halinde toplamda 31 yıl hapis yatacağı öğrenildi.

'Sahte Fatura Kullanarak İhaleye Fesat Karıştırmak' ve 'Zimmet' suçlarından Çorlu 1 Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 11 belediye personeli 3 yıl ile 10 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı. Yargıtay'a gönderilen dosyanın onanması halinde ceza alan 11 belediye personeli ceza evine gireceği iddia edildi.

Dava kapsamında belediye çalışanı H.T.'ye resmi belgede sahtecilikten 3 yıl 1 ay 15 gün, T.T'ye zimmete para geçirmekten 7 yıl 9 ay 20 gün ve resmi belgede sahtecilikten 3 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 10 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Sanık B.A. sahte evrak düzenleme suçundan 1 yıl 1 ay 15 gün, M.P. zimmetine para geçirmekten 7 yıl 9 ay 20 gün ve sahte evrak düzenleme suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 10 yıl 11 ay, B.K. N.D. N.Ş. A.G. O.E. sahte evrak suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Sanık Ş.B.'ye zimmetine para geçirmekten 7 yıl 6 ay ve Hüseyin Alan ile Altan Ersin'e suç işlenmesinde yardımcı olmaktan 3 yıl 10 ay 25 gün, sahte evrak düzenlemekten 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 13 yıl 5 ay 25 gün hapis cezası verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Eski Belediye Başkanı ve Yardımcısına Hapis Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement