CHP'li İnce'ye Tepkisini Mektupla Gönderdi - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce'ye Tepkisini Mektupla Gönderdi

CHP\'li İnce\'ye Tepkisini Mektupla Gönderdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin kendisine yönelik sözlerine tepkisini mektupla gösterdi.

11.04.2013 15:44  Güncelleme: 02:28

Melda Çetiner- AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, dün TBMM Genel Kurulu'nda kendisine yönelik sözlerine tepkisini mektupla gösterdi.

Turan, İnce'nin, "Partimiz kapatıldı sesinizi çıkardınız mı-" sorusuna karşılık, kendisine yönelik "Boyundan çok sesin var. Ben duvarlara yazı yazarken, sen ultra prima kullanıyordun" sözlerine yanıt verdi. TBMM tutanağından aldığı sözleri çerçeveleten Turan, ayrıca tepkisini mektupla iletti. Turan, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Yüce Meclis'in, CHP'nin Silivri çığırtkanlığının tartışıldığı oturumunda Sayın İnce şahsımı hedef alarak 'Ben siyaset yaparken sen ultra prima kullanıyordun' minvalinde seviyesiz sözler sarf ettiği basında yer almıştır. Bu sözlerle güya kendi meşrebince bizi tahkir, tahfif ve tezyif etmeye çalışmıştır.

İnsan doğar, büyür, bedenen ve zihnen gelişir. Her canlı gibi sayın İnce'nin de bu aşamalardan geçmesi beklenir. Oysa, Gazi Mustafa Kemal ve Mehmet Akif Ersoy, Adnan Menderes gibi sayısız değerli şahsiyetin veciz ve vukuflu konuşmalar yaptıkları yüce Meclis kürsüsünden söylediklerine, o kürsünün vakar, asalet ve olgunluğuna yakışmayan cümlelerine bakılırsa Sayın İnce bu aşamaların bazılarından maalesef hala geçmemiştir.-

Doğrudur; bebeklere özel muamele etmek, tuvalet eğitimlerini tamamlayana kadar onları bezlemek gerekir. Bu eğitim, insanın kendisini tanıma; eline, diline, beline sahip olmayı öğrenme sürecinin çok küçük bir parçasıdır. Ama ne yazık ki bazı insanlar bu terbiyeyi hayatları boyunca alamazlar. Nereye tükürecekleri; irin, cerahat ve ifrazatlarını ne zaman ve nerede saçacakları belli olmaz. Hatta bazen bu yer, Meclis kürsüsü bile olabilir. O yüzden böyle insanları hayatları boyunca bezlemek gerekir. -

Sayın İnce'ye bakarsak yaş farkı bir yetersizlik göstergesidir. İnce'nin bu görüşünü partisinin gençlik teşkilatları ve genç vekilleri değerlendirecektir. İnce bu sözleriyle beni değil, siyasetle uğraşan her genci hedef almış olmakta ve siyasetin gençleşmesi karşısındaki zavallı direncini ortaya koymuş olmaktadır. -

Kaldı ki Sayın İnce ilk kez benim şu anki yaşım olan 38 yaşında iken milletvekili seçilmiştir. Bu da gösteriyor ki yaşlılık Sayın İnce gibi kişilerde bir tecrübe ve kemal kriteri değildir. Bugüne kadar hem kendi partisine hem de yüce Meclis'in çatısı altında ucuz polemiklerden, skandallardan, kısır çekişmelerden ve şiddetten başka bir şey getirmemiştir.-

Gençlik yıllarından beri siyasetin içinde olan bizlerin ve neredeyse kurulduğundan beri iktidarda olan partimizin hizmetleri bellidir. Her vesileyle ortaya çıkan odur ki bütün bunları anlamaya ve tartışmaya Sayın İnce'nin birikim ve tecrübesi yetmemektedir. Bu durum Cumhuriyet tarihinin en köklü partisi olmakla övünen CHP açısından grup başkanvekilliği düzeyinde bir temsil ve imaj sorunu doğurmaktadır."

İnce'nin dünkü oturumda söylediği talihsiz sözleri içeren tutanağın bir kopyasını çerçeveleterek kendisine hediye ettiğini belirten Turan, "Umuyorum ki bu kendine yakışan 'edep ya hu!' levhasını bir ibret vesikası olarak saklar ve torunlarına miras bırakır" dedi.

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce'ye Tepkisini Mektupla Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement