CHP'li Özkes'ten İbadethaneler İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özkes'ten İbadethaneler İçin Kanun Teklifi

CHP\'li Özkes\'ten İbadethaneler İçin Kanun Teklifi

CHP'li Özkes, ibadethanelere ilişkin su ve ısınma giderlerinin binanın bulunduğu ilin belediye bütçesinden karşılanması için kanun teklifi verdi.

23.10.2013 10:34  Güncelleme: 10:35

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, cami, cemevi, mescit, kilise, sinagog, havra gibi "ibadethanelere" ilişkin su ve ısınma giderlerinin binanın bulunduğu ilin belediye bütçesinden karşılanması için kanun teklifi verdi.

Özkes, Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde, "ibadethanelerin" birçok sıkıntı ile karşı karşıya olduğuna işaret edilerek, "Bu sıkıntıların en önemlilerinden birisi de ibadethanelerin ısınma sorunudur. Özellikle kış mevsiminde ülkemizdeki birçok ibadethanenin ısınma sıkıntısı nedenleri ile vatandaşlarımız, ibadetlerini sağlıklı bir ortamda yapamamaktadır. Camilerin, mescitlerin, cemevlerinin, kiliselerin, sinagogların ve havraların ısınma ihtiyaçlarının devlet tarafından belediyeler eliyle karşılanması, vatandaşlarımızın tamamının ayrım gözetilmeksizin ibadetlerini rahatlıkla yapmalarına olanak sağlayacaktır" denildi.

Gerekçede, teklifin kabul edilmesinin bütün "ibadethanelerin" ısınma ve su giderlerinin belediyeler tarafından karşılanmasını sağlayacağı ifade edildi.

Gerekçede, konuyla ilgili, Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Doç. Dr. Ahmet Onay'ın 2010 tarihinde hazırladığı raporda, Türkiye genelindeki camilerin yüzde 78'inin giderlerinin doğrudan cemaat tarafından, yüzde 15'inin giderlerinin cami derneklerince, yüzde 1'inin giderlerinin ise vakıflar tarafından karşılandığına işaret edildi.

Teklife göre; toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen cami, cemevi, mescit, kilise, sinagog, havralara ilişkin su ve ısınma giderleri binanın bulunduğu ilin belediye bütçesinden karşılanacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Özkes'ten İbadethaneler İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement