Chp'li Türmen: Cemil Çiçek'in Bitirme Yetkisi Yoktur - Son Dakika
Güncel

Chp'li Türmen: Cemil Çiçek'in Bitirme Yetkisi Yoktur

Chp\'li Türmen: Cemil Çiçek\'in Bitirme Yetkisi Yoktur

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun CHP'li üyesi Rıza Türmen, "Bu iş bitti demek bu süreci kesiyorum demenin bedeli var."

27.11.2013 14:24

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun CHP'li üyesi Rıza Türmen, "Bu iş bitti demek bu süreci kesiyorum demenin bedeli var. Bu süreci bitiren Adalet ve Kalkınma Partisidir. Kendisi bu bedeli ödemek istemediği için Sayın Cemil Çiçek'i görevlendirmiştir ama Cemil Çiçek'in bunu bitirme yetkisi yoktur" dedi.

CHP'li Türmen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Yeni bir anayasayla ilgili toplumun beklentileri olduğunu, partilerin taahhütleri olduğunu ifade eden Türmen, şöyle dedi:

"Bu iş bitti demek bu süreci kesiyorum demenin bedeli var. Bu süreci bitiren Adalet ve Kalkınma Partisidir. Kendisi bu bedeli ödemek istemediği için Sayın Cemil Çiçek'i görevlendirmiştir, bitirmekle ilgili olarak ama Cemil Çiçek'in bunu bitirme yetkisi yoktur. Buradaki kurucu irade 4 siyasi partinin iradesidir. Sayın Cemil Çiçek'in başkanlığı da 4 siyasi partinin iradesinden kaynaklanmıştır. Onun için Meclis Başkanı'nın "ben bu işten vazgeçtim, katılmıyorum' demesi üzüntü vericidir ama komisyonu bitirmek için yeterli değildir."

Ak Parti'yi masayı bırakmakla suçlayan Türmen, "Kendisi masayı bırakmıştır. Komisyonun işletilmesi için önerilere karşı çıkmıştır. Kendisi komisyondan çekilmiştir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Türmen: Cemil Çiçek'in Bitirme Yetkisi Yoktur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement