CHP'li Vekil Soydan, Termik Santralleri Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekil Soydan, Termik Santralleri Sordu

CHP\'li Vekil Soydan, Termik Santralleri Sordu

Chp Çanakkale Milletvekili Soydan, termik sanrallerle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

12.12.2014 13:38  Güncelleme: 14:44

Chp Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, termik sanrallerle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Milletvekili Serdar Soydan, "Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği benzersiz bir coğrafyada bulunan Çanakkale, binlerce yıllık tarihi zenginliği kültürlerinde barındırmış, efsanelere ve mitolojik hikayelere evsahipliği yapmış ülkemizin nadide illerinden birisidir. Kültür ve tabiat varlıkları açısından zengin, turizm açısından cazibe merkezi olan Çanakkale, son yıllarda yoğun bir şekilde plansız, çarpık sanayileşme girişimleriyle karşı karşıya kalmaktadır" diyerek kaygılarını dile getirdi.

Doğayı ve yaşamı yok sayan acımasız, plansız ve çarpık sanayileşme girişimleri oksijen deposu muhteşem coğrafyaya sahip olan Çanakkale'nin havasını, suyunu ve toprağını tehdit ettiğini belirten Soydan, Bakan Yıldız'dan şu sorulara yanıt istedi:

"Çanakkale'de kurulu bulunan, işletme halinde olan kaç termik santral bulunmaktadır, toplam güçleri ne kadardır? İl sınırları içerisinde kurulması planlanan ve bakanlığınıza müracaatları bulunan hangi güçlerde, kaç adet termik santral bulunmaktadır? Termik santral kurma talebi bulunan şirketler hangileridir, hangi bölgeye kurulması planlanmaktadır? Ülkemizde hangi ilde, hangi güçlerde, kaç termik santral işletme halindedir?

Hangi ilde kaç termik santral kurmak amacıyla ÇED süreci devam eden ve bakanlığınıza talepte bulunulan proje bulunmaktadır? 5 yıl içerisinde 81 ilimiz içerisinde Çanakkale'nin en fazla termik santral kurulu gücü sahip 3 ilden biri olacağı doğru mudur?" - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekil Soydan, Termik Santralleri Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement