CHP'li Yıldırım: Türkiye Basın İçin Cehenneme Dönüştürüldü - Son Dakika
Güncel

CHP'li Yıldırım: Türkiye Basın İçin Cehenneme Dönüştürüldü

CHP\'li Yıldırım: Türkiye Basın İçin Cehenneme Dönüştürüldü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım, CNN International İstanbul muhabirinin gözaltına alınmasını kınayarak, "AKP iktidarında Türkiye, basın için cehenneme dönüştürülmüştür" dedi.

02.06.2014 15:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım, CNN International İstanbul muhabirinin gözaltına alınmasını kınayarak, "AKP iktidarında Türkiye, basın için cehenneme dönüştürülmüştür" dedi.

Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, "Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde yaşananlar, AKP iktidarının otoriter, bağnaz ve yasakçı yapısını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Binlerce polisle ülke abluka altına alınmış, orantısız şiddetle çok sayıda insanımız yaralanmıştır. AKP iktidarının halka ve medyaya yönelik antidemokratik uygulamalarını şiddetle kınıyorum" dedi.

Dünyanın en demokratik eylemini şiddetle bastıran ve çok sayıda insanın ölmesine ve yaralanmasına neden olan AK Parti'nin, direnişin yıl dönümünde yine büyük bir baskıyla insanlara şiddet uyguladığını ve insanlığa karşı suç işlediğini savunan Yıldırım şöyle devam etti:

"Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle haber yapmak için Taksim'e girmek isteyen sarı basın kartlı gazeteciler polis engeliyle karşılaşmış, CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson ve kameraman arkadaşı Taksim Meydanı'ndan canlı yayın yaptığı sırada polis tarafından gözaltına alınmıştır. Bu durum, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlükler ve de ülkemiz adına kara bir leke olmuştur. Medyanın büyük bölümünün hükümetin elinde rehin tutulduğu ülkemizde, halkın haber alma özgürlüğü bir kez daha yok edilmiştir. Eğer bir ülkede basın özgürlüğü yoksa ifade özgürlüğü de yoktur, dolayısıyla demokrasi yoktur.

AKP bir taraftan gazetecileri işten attırırken diğer yandan çalışan gazetecilerin işlerini yapmasına engel olmaktadır. AKP iktidarında Türkiye, basın için cehenneme dönüştürülmüştür.

Gezi olayları öncesi AKP İktidarının onaylamadığı gazeteciler geri planda çalışmayı sürdürürken, bugün artık buna bile tahammül kalmamıştır. Gezi olayları ile AKP İktidarı, "ya benimlesin ya da yoksun' çizgisine gelmiş ve basına karşı çok ciddi bir sindirme operasyonu yürütmüştür. Gazeteci arkadaşlarımın, bu zorlu süreçten sağduyu ve dayanışma içinde çıkacaklarına inanıyorum. AKP ne yaparsa yapsın Gezi direnişi ile başlayan demokrasi bilincinin önünde duramayacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Yıldırım: Türkiye Basın İçin Cehenneme Dönüştürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement