Cizre Belediyesi'nde Türkçe- Kürtçe Tabelalar Asıldı - Son Dakika
Güncel

Cizre Belediyesi'nde Türkçe- Kürtçe Tabelalar Asıldı

Cizre Belediyesi\'nde Türkçe- Kürtçe Tabelalar Asıldı

Şırnak'ın BDP'li Cizre Belediyesi, Birimlerdeki Türkçe Tabelaları İndirip, Yerine Türkçe ve Kürtçe Tabelalar Astı.

28.12.2010 18:06

Şırnak'ın BDP'li Cizre Belediyesi, birimlerdeki Türkçe tabelaları indirip, yerine Türkçe ve Kürtçe tabelalar astı. Cizre Belediye Başkan Vekili Adem Gölçe, "Kürtçe'nin günlük yaşamın dışında kamu kurumlarında da kullanılması için iki dilli yaşamı esas alacağız" dedi.

Cizre Belediyesi'nde daha önce Türkçe olan birim levhalarının tümü indirilerek yerine Türkçe ve Kürtçe yazılı tabelalar asıldı. Birimlere çift dilli tabelaların asılmasının ardından Belediye Başkan Vekili Adem Gölçe, Başkan Yardımcısı Hanım Onur, meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile Türkçe ve Kürtçe basın açıklaması yaptı.

İKİ DİLLİ YAŞAMI ESAS ALACAĞIZ

Cizre Belediye Başkan Vekili Adem Gölçe, Kürtçe yaptığı açıklamada, ilçede halkın yüzde 99'unun günlük yaşamda Kürtçe kullandığını söyledi. Gölçe, "Kürtçe'nin günlük yaşamın dışında kamu kurumlarında da kullanılması için iki dilli yaşamı esas alacağız. Bilimsel olarak dilin tanımı toplumsal iletişim aracı olarak yapılıyorsa, o halde yerel yönetim hizmetleri de bilimi ve toplumsallaşmayı esas almalıdır" dedi.

Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur ise açıklamasını Türkçe yaptı. Onur, "Binlerce yıldır kendi anadilleri ile bu topraklarda yaşayan Kürtlerin konuştuğu Kürtçeye anlaşılmayan dil diyenlere buyurun diyoruz artık daha rahat anlayabilirsiniz. Cizreli Kürt aydını Celadet Bedirxan'ın dediği gibi insanın ana dili derisi gibidir. Elbise çıkarılıp atılır, ama deri çıkarılamaz. Bedeli ne olursa olsun Kürt halkı olarak varlık gerekçelerimizden biri olan Kürt dilini yaşatmak için yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapmayı devam edeceğiz" dedi.

Onur, iki dilli yaşam projesinin sadece belediyelerde değil, okul ve hastaneler başta olmak üzere bütün kamu kurumlarında hayata geçirilmesini istedi.

Cizre Belediye Başkanı BDP'li Aydın Budak, PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasında tutuklu bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre Belediyesi'nde Türkçe- Kürtçe Tabelalar Asıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement