CNN Yalana Doymuyor - Son Dakika
Güncel

CNN Yalana Doymuyor

CNN Yalana Doymuyor

CNN'in Gezi Parkı olaylarıyla ilişkin yalan haberlerine yenileri ekleniyor.

18.06.2013 07:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olaylarını iç savaş gibi gösteren CNN kanalı bu kez de AK Parti mitingini, hükümet karşıtı protesto diye gösterdi. Üstelik Gezi Parkı için 'İstanbul'da kalan son yeşil alan' diye bahsetti

CNN Gezi Parkı olayları başladığında önce hiçbir olay olmayan Reyhanlı'da günlerce canlı yayın aracı tutarak Gezi Olayları süresince ilk kez dikkatleri üzerine çekmişti. Daha sonra CNN'in en ünlü savaş muhabirlerinden Christiane Amanpour canlı yayına aldığı AK Parti milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu konuşurken gerçeklere tahammül edemeyerek onu yayından almıştı. Daha sonra ise Taksim'de gösteri yapan ve molotof kokteyli atan eylemcileri savunmaya kalkmıştı. Hatta bunun üzerine canlı yayına bağlanan Başbakanlık danışmanı İbrahim Kalın'ın "Bu insanlar arasında Ankara'daki ABD elçiliğini patlatan DHKP-C üyeleri var. Bombalama yapıldığında onlara terörist diyordunuz şimdi çevreci mi oldular. Elinde Molotof kokteyli olan birisi Beyaz Saray'a gitse ne yapardınız" diyince yine yayından alınmıştı.

YÜZ BİNLERCE GÖSTERİCİ

Yalan haberlerine devam eden CNN International bu kez de internet sitesinde " Türkiye'de hükümet karşıtı protestolar" başlığı attığı haberine AK Parti'nin Kazlıçeşme'de yaptığı mitingdeki kalabalığın fotoğrafını koydu. Başbakan Erdoğan'ı desteklemek için Kazlıçeşme'de toplanan yüz binlerce kişiyi dünyaya Gezi Parkı eylemcileri olarak gösterdi.

HELİKOPTERLE SALDIRDILAR!

Takvim'in haberine göre; CNN International'ın olayları takip etmesi için İstanbul'a gönderdiği muhabirlerden Arwa Damon CNN'in Taksim'den 6 saat canlı yayın yaptığı gün gaz maskesi ile yayına bağlanmasıyla dikkatleri çekmişti. Arwa'nın son tepki çeken hareketi ise dün Twitter'da yazdığı şu sözler oldu: Ana muhalefet partisi CHP'li yetkililerden aldığım habere göre 40 kadar hükümet karşıtı göstericiye bir helikopter ile saldırıyorlar. CNN'in Gezi Parkı olaylarıyla ilişkin yalan haberlerine bir yenisi de dün eklendi.

İSTANBUL'UN SON YEŞİLİ

CNN'in internet sitesinde yer alan, Gezi Parkı olayları üzerine halkın hükümete karşı ayaklandığını anlatan ve olayların gidişatını gün gün özetleyen makalede Gezi Parkı'nın İstanbul'da kalan son yeşil alan olduğu yazıldı.

NEW YORK'A SİYAH ÇELENK

New York'taki Foley Parkı'nda "Her Şey Türkiye İçin Platformu" dün bir hükümete destek mitingi yaptı. Vatandaşlar, mitingin ardından Central Park'ın girişinde toplandı. Buradan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren ve CNN'e tepki gösteren vatandaşra kanalın New York binasının önüne siyah çelenk bıraktı. Vatandaşlar çelenke "Türk halkı CNN'in manipülasyonunu asla unutmayacak" yazdı.

ESKi BiR ALIŞKANLIK

Gezi Parkı olaylarını yalan rüzgarına çeviren CNN aslında benzer yayınları yıllardır yapıyor. İşte örnekler...

SURİYE'DEN KURGU ÇIKTI

Geçen yıl CNN'in en başarılı isimlerinden Anderson Cooper Suriye'ye bağlanmış ve İngiliz asıllı Suriyeli Danny Abdul Dayem'i saldırı esnasında yayına almıştı. Ama ortaya çıkan görüntüler Danny'nin stüdyoda bulunduğunu ve bomba seslerinin efekt olduğunu gösterdi.

İLK KÖRFEZ SAVAŞI DA AYNI

Birinci Körfez Savaşı'nda da durum farklı değildi. CNN muhabiri Charles Jaco her defasında stüdyodan bağlanarak Suudi Arabistan'da veya savaş alanındaymış gibi oradaki havayı paylaştı.

ESKİ BİR MUHABİRDEN İTİRAF

Eski bir CNN muhabiri olan Lyon Amber, CNN'de bütün haberleri kurgulayarak yaptıklarını iddia ettikten sonra aç kalmıştı. Amber itiraında şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir çok ülke CNN'e para gönderiyor. Ve istediği haber yaptırıyor."

CANLI YAYINDA KATLİAM!

Bu yılın başında Connecticut eyaletindeki Sandy Hook İlkokulu'nda gerçekleşen katliamda Adam Lanza isimli bir genç 26 kişiyi öldürmüştü. Helikopterle okula canlı bağlanan CNN ise özel birliklerin yaptığı operasyonu yayınlamıştı. Ama CNN'in yayın yaptığı okulun bambaşka bir yerde bulunduğu ve operasyonun sahte olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.

HİÇ KİMSE ÖLMÜYORMUŞ GİBİ

CNN, ABD'nin yılarca Irak ve Afganistan'da yüz binlerce insanı öldürmesini hep gizledi. Filistin'e yapılan illegal bütün İsrail saldırılarını görmezden geldi. Son olarak ABD'nin finans kalbinde yapılan Occupy Wall Street eylemini ise hiç yayınlamadı.

IRAK SAVAŞI'NI ONLAR ÇIKARDI

CNN'in yakın geçmişteki en büyük yalanlarından biri de Irak'taki nükleer silahlar ve üsler oldu. Yayınlarında sürekli bu haberi veren CNN, bu sayede tüm ABD halkının Irak müdahalesini haklı görmesini sağladı. Sonuçta ABD ordusu Irak'a girdi, rejimi yıktı ve kendi deyimleriyle demokrasi götürdü. Ama Irak'ta bir tane bile nükleer silah çıkmadı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CNN Yalana Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement