Çomü Kütüphanesi Türkiye'nin En Büyüğü Olacak - Son Dakika
Güncel

Çomü Kütüphanesi Türkiye'nin En Büyüğü Olacak

Çomü Kütüphanesi Türkiye\'nin En Büyüğü Olacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, "2 yıl sonra Türkiye'nin en büyük kütüphanesi ÇOMÜ'de olacak" dedi.

30.03.2013 12:16

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, "2 yıl sonra Türkiye'nin en büyük kütüphanesi ÇOMÜ'de olacak" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Gözde İlcan'ın hazırladığı Kampüs FM'deki programa konuk olan Prof. Dr. Sedat Laçiner, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerde kitap sayısının 400-500 bin civarında olduğunu, Türkiye'de 500 binin üzerinde basılı kitabı olan üniversitenin bulunmadığını belirtti. Laçiner, Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin 2 yıl sonra ÇOMÜ'de olacağını söyledi. Bir milyon kitap hedefine ulaşmada, düzenlenen kampanyanın büyük etkisinin olduğunu vurgulayan Laçiner, ülkenin her kesiminden kampanyaya destek geldiğini söyleyerek ulusal ve yerel medyanın da kampanyaya büyük ilgi göstermesiyle birlikte ÇOMÜ'nün isminin Türkiye'nin dört bir yanında yankılandığını ifade etti.

Önlerinde iki yıl olduğunu ve hedeflerinin 1 milyon kitap olduğunu belirten Laçiner, "2015 için yürüttüğümüz en büyük projelerden biri 'Şehitler İçin 1 Milyon Kitap' kampanyası. İki yıl önce kütüphanemizde 80-85 bin kitabımız vardı. Bu sayı şu an basılı kitap olarak 360 bin rakamını bulmuş durumda. 100 binden fazla kitap kataloglanmayı bekliyor. 200 binin üzerinde de elektronik kaynak bulunuyor. Yani 660 bin civarında kitabımız mevcut. Önümüzde iki yıl var ve hedefimiz 1 milyon kitap. Bu iki yıl içinde üniversitenin maddi kaynaklarıyla bunu oluşturmamız mümkün değil. Bundan dolayı biz de insanlarımıza başvurduk. Bu yöntem daha önce Şehitler Abidesi'nde kullanıldı. Yarım kalan abide halkın yardımı ile tamamlandı. Dolayısı ile biz de burada şehitlerimiz için kütüphaneden bir abide yapmak istiyoruz" dedi.

Laçiner, "Bazı üniversiteler 30 bin 60 bin kitapları olduğu için övünüyorlar. Bizim sadece bir fakültemizin kitap sayısı 60 bin. Biga'da yeni inşa edilen kütüphanenin 250 bin kitap kapasitesi bulunuyor. Bu yüzden bu rakamın 60 binde kalacağını düşünmüyorum. Artık araştırma yapmak için İstanbul, Ankara gibi şehirlere gitmeye gerek kalmayacak. Hatta bu şehirlerden buraya araştırma yapmaya gelecekler. Belki de Türkiye'nin en büyük şiir kütüphanesi burada. Başka yerlerde bulamayacağınız şiir, hikaye kitapları ve romanlar buradadır. En çokta Türk dili ve edebiyatı öğrencileri ve onun ilgilileri geliyor. Ciddi bir uzmanlaşma kütüphanesine doğru gidiyoruz. Göreve gelirken sloganımız İstanbul ve Ankara'da ne varsa daha fazlası burada olacaktı. Bazı alanlarda daha fazlası kısmına geçiyoruz. Bunlardan bir tanesi de ÇOMÜ Kütüphanesi" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çomü Kütüphanesi Türkiye'nin En Büyüğü Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement