Çözüm Sürecine Destek İçin Yürüyen Adam - Son Dakika
Güncel

Çözüm Sürecine Destek İçin Yürüyen Adam

Çözüm Sürecine Destek İçin Yürüyen Adam

Sürece destek için Diyarbakır'dan yürüyerek İstanbul'a gitmeyi hedefleyen aktivist, Kayseri'de hava şartları nedeniyle yürüyüşüne ara verdi Şirin: "Yaklaşık bin 500 kilometre kat etmeyi pl...

29.10.2013 13:33

Çözüm sürecine destek için Diyarbakır'dan yürüyerek İstanbul'a gitmeyi hedefleyen Diyarbakırlı aktivist Cem Şirin (45) hava şartları nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yürüyüşüne ara verdi.

Şirin, "İnsanlığın özlem duyduğu barış, kardeşlik, hoşgörü, farkındalık, birlik, beraberlik, bütünlük, sabır, sebat, bolluk, bereket ve iade-i ziyaret bilinci hepimize nasip olsun" duası ile Sur ilçesindeki tarihi Keçi Burcu önünden 25 Eylül'de başlattığı yürüyüşünü Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde durdurdu.

AA muhabirine açıklama yapan Şirin, daha önce barış ve kardeşliğe vurgu yapmak için Ankara'dan İstanbul'a yürüdüğünü ifade ederek, bu kez de aynı amaçla Diyarbakır'dan İstanbul'a yürümek için yola çıktığını kaydetti.

Yaklaşık 450 kilometre yol kat ederek ilçeleri ile Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'a yürüdüğünü belirten Şirin, İstanbul'a kadar 52 günde tamamlamayı planladığı yürüyüşüne yaz aylarında kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

" Mekke'ye yürümek istiyorum"

Yürüyüş boyunca karşılaştığı kişilerle, barış, kardeşlik, hoşgörü, farkındalık gibi konularda sohbet ettiğini, insanların de kendisine yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Şirin, insanlığın bu değerlere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Şirin, sponsor desteği olmadan Türkiye turunu gerçekleştirmeyi planladığını kaydederek, "Sponsor desteği sağlanması halinde diğer büyük projem yürüyerek dünya turu yapmaktır. İstanbul'dan çıkıp hep doğuya giderek, Çin ve Japonya ile Amerika'nın ardından Türkiye'ye dönüp, Başbakanın özel izni doğrultusunda Mekke'ye yürümek istiyorum" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Sürecine Destek İçin Yürüyen Adam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement