Cumhurbaşkanı Gül: "Tunus İkinci Türkiye Olabilir" (2) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül: "Tunus İkinci Türkiye Olabilir" (2)

Cumhurbaşkanı Gül: "Tunus İkinci Türkiye Olabilir" (2)

Cumhurbaşkanı GÜL.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus'a gerçekleştirdiği ziyaretin son gününde, sokaklarda yürüyüp, cuma namazı kıldı.

09.03.2012 21:31

Cumhurbaşkanı GÜL: "TUNUS İKİNCİ TÜRKİYE OLABİLİR" (2)

TUNUSLULAR GÜL'Ü 'YENİ OSMANLI' SLOGANLARIYLA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus'a gerçekleştirdiği ziyaretin son gününde, sokaklarda yürüyüp, cuma namazı kıldı. Tunuslular Gül'ü, 'Yeni Osmanlı, Fatih Sultan Mehmet' sloganlarıyla karşıladı.

CUMHURBAŞKANI GÜL, TUNUS'TA CUMA NAMAZI KILIP, SADIKİ KOLEJİ'Nİ ZİYARET ETTİ Tunus'a yönelik 3 günlük gezisini tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son gününde ülkenin köklü kolejlerinden Sadıki Koleji'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, 1876'da Hayreddin Tunisi tarafından kurulan ve başlangıçta Fransızca, Türkçe ve Arapça eğitim veren, Arap dünyasının ilk lisesi olma özelliğini taşıyan kolejde, TİKA tarafından kurulan bilgisayar laboratuarının açılışını yaptı. Okulda öğrencilerle de bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, Osmanlı Sadrazamlarından Hayreddin Paşa'nın fotoğrafı altında okulun hatıra defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Enhanda Hareketi Partisi Lideri Raşid El Gannuşi'nin onuruna verdiği öğlen yemeğine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını, şehir merkezindeki Zeitouna Camisi'nde kıldı. Raşid El Gannuşi'nin de eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, camiye yürüyerek gitti. Bu sırada Tunusluların sevgi gösterisiyle karşılaşan Gül sık sık alkışlandı. Tunuslular aynı zamanda İngilizce olarak 'Hoşgeldin Başkan', 'Sen yeni Osmanlısın', 'Fatih Sultan Mehmet' gibi sloganlar da attı.

ATALARI KayseriLİ OLAN KADINLA SOHBET

Cumhurbaşkanı Gül, camiye giderken geçtiği Medine Atike Çarşısı'nda, elinde Türk bayraklı rüzgar gülü bulunan ve atalarının Kayseri'den göç ettiğini söyleyen Emel Agrubi Gökser ile sohbet etti ve birlikte fotoğraf çektirdi. Gül, danışmanlarına Gökser'in adresinin alınmasını ve fotoğrafın iletilmesi talimatını verdi. Annesinin Çerkez olduğunu söyleyen Gökser, gazetecilere, "Tunus'ta doğdum, ama Türk vatandaşlığı almak için başvuruda bulundum. Cumhurbaşkanı'nın bana gösterdiği ilgi karşısında çok heyecanlandım" dedi. Gökser, camii avlusunda beklerken kameralar önünde Türkçe bir şarkı da söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu heyetle havaalanına geçti ve burada Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki tarafından resmi törenle uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül: 'Tunus İkinci Türkiye Olabilir' (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement