Cumhurbaşkanı Gül, Yalova'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Yalova'da

Cumhurbaşkanı Gül, Yalova\'da

Gül, Yalova Üniversitesini ziyaret etti "Eğer üniversitelerimizi iyi üniversite, Türkiye içinde ve dışında en iyi üniversitelerle yarışabilen, onların seviyesine çıkan üniversiteler haline getirirsek o zaman görevimizi yapmış oluruz" "Bu üniversitelerde ne kadar çok donanımlı genç yetiştirirsek, mezun ettiğimiz öğrenciler sadece Türkiye'de değil bütün dünyanın her tarafında çalışabilecek kabiliyette, kapasitede, bilgi donanımıyla mezun olurlarsa o zaman başarılı olmuş oluruz"

06.09.2013 18:04

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Üniversitelerimizi iyi üniversite, Türkiye içinde ve dışında en iyi üniversitelerle yarışabilen, onların seviyesine çıkan üniversiteler haline getirirsek o zaman görevimizi yapmış oluruz" dedi.

Gül, yeni kurulan Yalova Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu'dan bilgi aldı.

Ziyaret ettiği illerdeki üniversitelere gittiğini belirten Gül, Yalova Üniversitesi ile daha da yakından ilgilendiğini söyledi. Türkiye'de çok yeni üniversiteler kurulduğunu ve hepsinin de kıymetli olduğunu ifade eden Gül, "Şu çok açık bir gerçek ki bu üniversiteler içerisinde en çok avantajı olan Yalova Üniversitesi" diye konuştu.

Gül, İstanbul'a, Bursa'ya ve Kocaeli'ye yakınlığın ve Türkiye'nin sanayi bölgesi Marmara'da bulunmanın avantajına dikkati çekerek, üniversitenin bu nedenlerden dolayı kaliteli öğretim görevlisi bulmakta sıkıntı yaşamayacağını belirtti.

Türkiye'de üniversiteler arasında rekabet bulunduğunun altını çizen Gül, sözlerine şöyle devam etti:

"İyi üniversitelere ihtiyacımız var açıkçası. Eğer üniversitelerimizi iyi üniversite, Türkiye içinde ve dışında en iyi üniversitelerle yarışabilen onların seviyesine çıkan üniversiteler haline getirebilirsek o zaman görevimizi yapmış oluruz. Yoksa herhangi bir kamu kurumu gibi düşünürsek üniversiteleri büyük bir kaynak israfı da söz konusu olur. Nihayetinde devlet üniversiteleri kamu kaynağını kullanıyorlar. En değerli araziler tahsis ediliyorlar. Çok büyük bütçeler ayrılıyor."

Gittiği şehirlerde helikopterle gezinti yaptığında gördüğü en güzel yerlerin üniversite kampüsleri olduğuna dikkati çeken Gül, "Bu üniversitelerde ne kadar çok donanımlı genç yetiştirirsek, mezun ettiğimiz öğrenciler sadece Türkiye'de değil, bütün dünyanın her tarafında çalışabilecek kabiliyette, kapasitede, bilgi donanımıyla mezun olurlarsa o zaman başarılı olmuş oluruz. Bu yarış içerisinde Yalova Üniversitesini de en üstlerde görmek isteriz. Eğer bu gerçekleşmezse bunu sorgulamamız gerekir. Bunun için büyük bir sorumluluğunuz var. Neye ihtiyacınız varsa bilelim" ifadesini kullandı.

Gül, ilin idarecilerinin üniversiteyi desteklediğini gördüğünü belirterek, Yalova Üniversitesinin önümüzdeki yıllarda öğrencilerin en üst sıralarda tercih ettiği bir eğitim kurumu olmasını diledi.

Rektörlük ziyaretinin ardından bahçede kendi adına dikilen çam fidanına toprak atan ve sulayan Gül, Yalova Üniversitesi derslik binalarının temelini de attı.

Temel atma için hazırlanan kürsüye ilerleyen Gül, önüne çıkan küçük bir çocukla ayaküstü sohbet etti. Küçük çocuğun "Ben büyüyünce Başbakan olacağım" sözleri üzerine Gül, "Benim yerimde gözü yok. Tayyip Bey'e söyleyin" dedi.

Gül, temel atmadan önce Yalova Üniversitesinin, İstanbul gibi ilim ve ticaret merkezine çok yakın ancak büyükşehirin gürültüsünün ve karmaşasının dışında olduğunu kaydetti. Yalova Üniversitesinin ileride Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biri olacağına inancını dile getirdi.

Gül, derslik inşaatını temelini, yeni inşaat temellerini takip etmesi dileğiyle attı.

Öte yandan Rektör Eruslu, Gül adına üniversitenin 200 dönümlük arazisine 3 bin 991 fidan dikeceklerini belirterek, uygun bulması halinde ormana senato kararıyla "Abdullah Gül Ormanı" adını vereceklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Yalova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement