Cumhurbaşkanına Hakaretten Gözaltına Alınan Şahıs Adliyede - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanına Hakaretten Gözaltına Alınan Şahıs Adliyede

Cumhurbaşkanına Hakaretten Gözaltına Alınan Şahıs Adliyede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla İzmir’de gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) yöneticisi ve Birleşik Haziran Hareketi (BHH) İzmir İl Koordinasyonu Üyesi Onur Kılıç, adliyeye sevki sırasında “Hakaret etmedim, gerçekleri söyledim” dedi.

13.02.2015 11:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla İzmir'de gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) yöneticisi ve Birleşik Haziran Hareketi (BHH) İzmir İl Koordinasyonu Üyesi Onur Kılıç, adliyeye sevki sırasında "Hakaret etmedim, gerçekleri söyledim" dedi.

ÖDP yöneticisi ve BHH İzmir İl Koordinasyonu Üyesi Onur Kılıç, 11 Ocak'ta İzmir'de BHH tarafından düzenlenen Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Ayaktayız eylemlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Terörle Mücadele Şubesi polislerince gözaltına alındı. Erdoğan'a yönelik aleyhte yapılan bir slogana eşlik etmekle suçlanan Kılıç, ifade için Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Kılıç, İzmir Adliyesi'ne sevki sırasında gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna "Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim söyleniyor" diye cevap verdi. Kılıç, gazetecilerin "Hakaret ettiniz mi?" sorusuna karşılık ise "Etmedim, gerçekleri söyledim" dedi.

"ÇOCUKLAR BİLİMLE, SANATLA BULUŞACAK"

BHH üyeleri ise Kılıç'ın adliyeye sevki sonrası adliye önünde eylem yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Gizem Keçeci, İzmir Valiliğinin genelgeyle yasakladığı 13 Şubat eğitim boykotundan bir gün önce gözaltı işlemi yapıldığını hatırlatarak "İzmir'de birkaç gün önce Vali Yardımcısının boykotu önleme girişiminin ardından 'İzmir'de AKP'yi Haziran korkusu sardı' demiştik. AKP'nin Haziran korkusu tüm ülkeye yayılarak büyüyor. Dün Artvin, Antalya ve Edirne'de BHH'nin boykot çağrılarına yönelik saldırılar ve gözaltılar yaşandı. Son olarak BHH İzmir İl Koordinasyonu Üyesi Onur Kılıç, "11 Ocak'ta düzenlediğimiz Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Ayaktayız eylemindeki bir slogan gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Çocuklar bilimle, sanatla, oyunla buluşacak. Liseliler konuşacak, tartışacak, sokağa çıkacak" diye konuştu. Grup, Kılıç adliyeden çıkana kadar nöbet tutacaklarını ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanına Hakaretten Gözaltına Alınan Şahıs Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement