Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Giresun´da Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Giresun´da Alkışlandı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Giresun´da Alkışlandı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Doğuş Grubu Sponsorluğunda Gerçekleştirdiği 'kampüste Senfonik Akşamlar' Turnesi Kapsamında Giresun'da Konser Verdi.

22.10.2010 15:22

Salonu dolduranlar keyifli dakikalar yaşarken sanatçılar konser bitiminde ayakta alkışlandı.

Giresun Üniversitesi'nin ev sahipliğinde İl Özel İdare Kültür Sitesinde dün akşam gerçekleştirilen konseri Giresun Valisi Mustafa Yaman, Vali Yardımcıları Osman Demir, Ahmet Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Adıgüzel, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, öğretim üyeleri ile salonu tamamen dolduran çok sayıda davetli dinledi.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Şef Rengim Gökmen, Giresun'un doğası, tarihi, kültürü ve insanıyla ülkenin çok müstesna köşelerinden biri olduğunu ve Giresun'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cihat Aşkın ve Hasan Gökçe Yorgun'un solist olduğu konser Suppe'nin 'Hafif Süvari Uvertürü' ile başladı, Kodallı'nın 'Telli Turna'sı, Çaykovski'nin 'Fındıkkıran' bale süitinden seçkileri, Sarasete'nin 'Carmen Fantezi'si, Saint-Seans'ın 'Rondo Capriccioso'su, 5 ve 6 nolu Macar dansı ile devam etti, 8 numaralı Slav dansı ile sona erdi. Yaklaşık 2 saat süren konser izleyicilerden büyük alkış aldılar.

Ayakta alkışlanan sanatçılara çiçek veren Giresun Valisi Mustafa Yaman, konserin Anadolu'da da verilmesi için çaba harcayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ersan Bocutoğlu da Mozart'ın eserlerinden oluşan bir konser vermesi için Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı tekrar davet edeceklerini söyledi.

"Kampüste Senfonik Akşamlar" projesi kapsamında düzenlenen konserler daha önce Kars-Kafkas Üniversitesi, Erzurum- Atatürk Üniversitesi ve Rize Üniversitesi'nde verilmişti. 17 Ekim'de başlayan turne Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bu akşam yapılacak programla tamamlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Giresun´da Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement