Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Bin Fidan Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Bin Fidan Dağıtıldı

Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Bin Fidan Dağıtıldı

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Cumhuriyetin 90. yıl dönümünde, 90 bin fidan dağıtımı yapıldı Orman Bölge Müdürü Eryiğit: ''Cumhuriyetmizin 90. yılında, yüzölçümünün yüzde 53'ü ormanlarla ...

29.10.2013 12:58

Kütahya'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. yıl dönümü etkinleri kapsamında, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, 90 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Zafer Meydanı'nda yapılan dağıtımda vatandaşlar, ceviz ve çam fidanlarını müdürlük ekiplerinden alabilmek için izdiham oluşturdu.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, kendilerinin de bugünün anısına 90 bin fidan dağıtımı yapmayı düşündüklerini söyledi.

Geçen yıl bölge müdürlüğü olarak Kütahya'da bir rekor kırarak toplam 9 milyon fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Eryiğit, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet'imizin 90. yılında, yüzölçümünün yüzde 53'ü ormanlarla kaplı olan Kütahya'da, halkımıza fidan ve ağaç sevgisi aşılamak adına bu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Kütahyalıların buna rağbet ettiğini gördük ve bir izdiham oluştu. Bir başka etkinliğimiz ise her köye gelir getirici ağaçlar ekerek, köylülerimize ekonomik katkıda bulunmak. Toplam 392 hektar alanda, 176 bin fidan dikeceğiz. Bunları 40'ar ve 50'şerli adetler halinde kura ile belirleyeceğimiz köylülerimize dağıtacağız."

Eryiğit, ayrıca vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını bildirdi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Bin Fidan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement