"Darül-Elhan'dan 2012'Ye" Konseri - Son Dakika
Güncel

"Darül-Elhan'dan 2012'Ye" Konseri

"Darül-Elhan\'dan 2012\'Ye" Konseri

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın Konserde sanatseverler Türk müziği ve sahne sanatlarındaki yüzyıllık değişime tanıklık etti.

01.05.2012 13:24

Yetiştirdiği sanatçılar ve çalışmalarıyla Türk müziğinin son yüzyılına damgasını vuran İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Otantik Türk Müziği ve çok sesli halk müziğinden klasik batı müziği ve baleye geçişin sergilendiği "Darül-Elhan'dan 2012'ye" adlı muhteşem konserinde sanatseverlerle buluştu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve sanatçıların ayakta alkışlandığı konser yaklaşık iki saat sürdü.

Güher- Süher Pekinel, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer ve Ayşegül Sarıca gibi dünyaca ünlü isimleri sanat dünyasına kazandıran, 1917 yılında İstanbul'da ilk resmi müzik okulu olarak açılan, kuruluşu Darül-Elhan'a uzanan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, geçmişten bugüne yaklaşık bir asırlık öyküsünü, "Darül-Elhan'dan 2012'ye" konseriyle taçlandırdı.

Tüm müzik türlerinde ve sahne sanatları dallarında gerçek anlamda sanatçı yetiştiren Türkiye'nin en köklü sanat kuruluşlarından olan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın üniversite bünyesine katılımının 25. yılı nedeniyle düzenlenen özel konseri izlemeye gelenler arasında bulunan Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç; "Gençlerin yaptığı her şey benim için çok önemli. Onları izlemek için bu gece buradayım" diyerek sanata ve gençlere verdiği önemi belirtti.

Konservatuvarın profesyonel sanatçıları ve öğrencilerinin performanslarından oluşan konserde, Prof. Dr. Ramiz Melik Aslanov'un şefliğini yaptığı Senfoni Orkestrası'nın icra ettiği eserlerle başladı. Sırasıyla Nefesli Sazlar Orkestrası, Türk Müziği İcra Heyeti, Türk Halk Müziği Topluluğu, Opera Anasanat Dalı'nın Türk ve dünya müziğinin geçmişten bugüne seçkin örneklerini sanatseverlerle paylaştı. Bale Anasanat Dalı'nın gerçekleştirdiği Semazen koreografisi ise salondaki sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Darül-Elhan'dan 2012'Ye' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement