Darüşşafaka, Eğitim İmkanlarını Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka, Eğitim İmkanlarını Anlatacak

Darüşşafaka, Eğitim İmkanlarını Anlatacak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 31 Mayıs'ta düzenlenecek olan yeni dönem sınavı için Urfa'da bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

29.03.2015 13:57

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okul giriş sınavlarını anlatmak için 30-31 Mart 2015 tarihlerinde Şanlıurfa il merkezi, Akçakale, Viranşehir, Siverek ve Birecik'te eş zamanlı olarak sınav tanıtım toplantıları düzenleyecek.

'Eğitimde Fırsat Eşitliği' sloganıyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka, kuruluşunun 152'nci yılında yeni öğrencilerini bekliyor.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2015 yılı sınavı, 31 Mayıs 2015 Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

Darüşşafaka 1863 yılından bu yana bağışçılarıyla birlikte, hayatlarına önemli bir kayıpla başlayan öğrencilerini, yıldızlar kadar uzak görünen hayallerine ulaştırıyor.

DARÜŞŞAFAKA'NIN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ…

Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencisi Nuriye Varoğlu, geçtiğimiz yıl NASA'nın düzenlediği bilimsel makale yarışması CASSINI - Scientist for a day Essay Contest (Bir Günlük Bilim Adamı Makale Yarışması) Türkiye Finalleri'ni kazanarak, Türkiye'yi temsilen NASA'nın web sayfasında yayınlanmak üzere seçilen beş makaleden birinin sahibi...

Bu yıl 10. sınıfta olan 16 yaşındaki Hacı Ömer Güven, 8 yıldır Darüşşafaka'da… Hacı, okuluna öyle çok alışmış ki ayrılmayı düşünemediğini söylüyor: "Buraya o kadar çok bağlandım ki... Çok seviyorum. Mezun olunca ne yapacağım, nasıl ayrılacağım, onu düşünüyorum. Evden daha yakın hissediyorum hatta. Ailem gibi geliyor arkadaşlarım."

Darüşşafaka Sınavı'nı 8.'likle kazanan ve bugün 8. sınıf öğrencisi olan Deniz Şengün, "Darüşşafaka'ya başladığımızda bizden bir spor dalını seçmemiz istendi. Okulun her yerinde dans posterleri asılıydı. İlgimi çekti ve katıldım. İlk olarak Dans Federasyonu'nun düzenlediği Marmara Bölgesi Kupa Yarışması'nda birinci olduk"diye konuşuyor.

Darüşşafaka Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Defne Hadiş, Darüşşafaka Sınavı'na 2010'da İstanbul'dan katılıyor. Darüşşafaka'da 4. yılını geride bırakan Defne, özellikle resme olan yeteneğiyle dikkat çekiyor. Şimdiden kendine özgü bir tarzı var. Öyle ki 100'lerce resmin arasından Defne'nin resimleri ayırt ediliyor.

Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencisi Doğuş Özdemiroğlu, aynı zamanda Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı'nın gözbebeği oyuncularından. 1996 doğumlu Doğuş, geçtiğimiz sene Darüşşafaka Genç Basketbol Takımı'ndaki başarılı performansı sonucunda Genç B Milli Basketbol Takımı kadrosuna seçildi. Gerek oyunculuğu gerek karakteriyle Türk basketbolunun gelecek vaat eden isimlerinden biri olarak gösterilen Doğuş, Balıkesir'den geldiği Darüşşafaka'da 9. yılını geride bıraktı.
(Kaynka: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Darüşşafaka, Eğitim İmkanlarını Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement