Demir Ve Kaçar Aileleri Barıştı - Son Dakika
Güncel

Demir Ve Kaçar Aileleri Barıştı

Demir Ve Kaçar Aileleri Barıştı

Şanlıurfa'da Demir ve Kaçar ailelerinin arasındaki kan davası HDP'li vekillerin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

28.07.2015 14:35

Şanlıurfa'da aralarında husumet bulunan Demir ve Kaçar aileleri HDP'li milletvekilleri ve il örgütünün devreye girmesiyle barıştı.

Vali Konağı Düğün Salonunda düzenlenen barış yemeğine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, Leyla Güven, HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, Demokratik Bölgeler Partisi İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Okunan dua ile başlayan program konuşmalar ile devam etti.

Buluşmada "Bugün nasıl ki iki aileyi barıştırdıksa bundan sonrada barışın inşası, kardeş kavgasının olmaması için aynı şekilde çaba harcayacağız" diyen HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Hayırlı ve kutsal bir amaç için bir arada buluşmak çok güzel. Türkiye ve Ortadoğu'da çok çatışmalı süreçler yaşanıyor. Bu sıkıntılı süreç ne yazık ki acıyı, birçok kaybı beraberinden getiriyor. Karanlık güçler, hakları birbirine düşürerek bir takım olumsuz senaryolar oluşturuyorlar. Gün geçmiyor ki içinde can kaybı yaşanmasın, acılar yaşanmasın. Bizler geçmişte olduğu gibi şimdi de barışın yanında, kardeşliğin yanında hoş görünün yanında olacağız. Nasıl ki bugünkü barış yemeğinde iki aileyi barıştırdıysak bundan sonrada barışın inşası için, kardeş kavgasının olmaması için çaba vereceğiz. Tüm gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

'GÜÇLÜ BİR GÜZERGAHA İHTİYAÇ VAR'

Çok önemli bir süreçten geçtiklerini söyleyen HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven ise, "Önemli olan içimizde ki küçük meseleleri büyümeden çözebilmektir. Şuanda içinden geçtiğimiz süreç barışa eğilmemiz için daha güçlü bir güzergaha ihtiyacımız var. Yani yaşanılan gelişmeleri beraber izliyoruz. Biz 80'leri yaşadık 90'ları yaşadık şimdi 2 binleri yaşıyoruz sürekli aynı zihniyet yine devreye girdi" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaçar ve Demir ailesi tokalaşıp sarıldılar. Aileler aracı olan milletvekillerine ve HDP yöneticilerine teşekkür etti. Program barış yemeğinin yenilmesinin ardından sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demir Ve Kaçar Aileleri Barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement