'Deniz Kuşu' Kalkışa Hazır - Son Dakika
Güncel

'Deniz Kuşu' Kalkışa Hazır

\'Deniz Kuşu\' Kalkışa Hazır

Bursa'nın Gemlik İlçesi ile İstanbul Haliç arasında başlatılacak deniz uçağı seferlerinde yer hizmetlerinin verileceği Gemlik Limanı'ndaki terminal binalarında son hazırlıklar yapılıyor.19 kişilik uçaklarla yapılacak seferler 1 ay içinde başlayacak.

11.02.2013 12:06

Bursa'nın Gemlik İlçesi ile İstanbul Haliç arasında başlatılacak deniz uçağı seferlerinde yer hizmetlerinin verileceği Gemlik Limanı'ndaki terminal binalarında son hazırlıklar yapılıyor. 19 kişilik uçaklarla yapılacak seferler 1 ay içinde başlayacak.

Geçen yıl Haliç'ten Türkiye'nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan Seabird Havayolları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan ile şirket pilotlarının Gemlik'te yaptıkları inceleme ardından olumlu görüş bildirmesi üzerine başlatılan hazırlıklarla son aşamaya gelindi.

İstanbul-Gemlik deniz uçağı seferlerinde Gemlik'teki yer hizmetlerinin verileceği limandaki binalarda düzenleme çalışmaları Bursa Ulaşım-Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BURULAŞ) tarafından sürdürülürken, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

GEMLİK-HALİÇ 20 DAKİKA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ile İstanbul arasında başlatılan deniz otobüsü seferlerine ilginin her geçen gün arttığını, halktan gelen talepler üzerine hazırlıklarını başlattıkları deniz uçağı seferleri için de artık son hazırlıkların yapıldığını vurguladı.

Yer hizmetlerinin verileceği Gemlik İskelesi üzerindeki iki binanın Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandığını ve binalardaki bakım çalışmalarının Burulaş tarafından yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, şöyle dedi:

"Onaylarla ilgili çalışmalar tamamlandığında en geç 1 ay içinde seferleri başlatmış olacağız. 19 kişilik uçaklarla Gemlik'ten 15-20 dakikalık yolculukla Haliç'e ulaşılacak. Haliç zaten İstanbul'un merkezi, oradan istediğiniz her noktaya ulaşmak mümkün. Yolcularımızın Gemlik'e ulaşımı ve İstanbul dönüşü kent merkezine bağlantıları ile ilgili hazırlıklarımız da sürüyor. Bu ulaşım BUDO'da olduğu gibi ücretsiz olarak kaldıracağımız minibüsler ile gerçekleşecek." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Deniz Kuşu' Kalkışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement