Denizden Kurtarılıp, Duran Kalbi Çalıştırıldı - Son Dakika
Güncel

Denizden Kurtarılıp, Duran Kalbi Çalıştırıldı

Denizden Kurtarılıp, Duran Kalbi Çalıştırıldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi, Turunç Beldesi'nde, serinlemek için girdiği denizde boğulan 26 yaşındaki İbrahim Bektaş'ın duran kalbi, doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştırıldı.

04.06.2011 16:16

Muğla'nın Marmaris İlçesi, Turunç Beldesi'nde, serinlemek için girdiği denizde boğulan 26 yaşındaki İbrahim Bektaş'ın duran kalbi, doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştırıldı. Bektaş, Ahu Hetman Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan İbrahim Bektaş, gezmek için gittiği Marmaris'in turistik Turunç Beldesi'nde serinlemek için denize girdi. Kıyıdan yaklaşık 100 metre açılan Bektaş'ın, bacağına kramp girdi. Suya batıp çıkmaya başlayan Bektaş, bağırarak, plajdakilerden yardım istedi. Bunun üzerine çevredekiler bir yandan ambulans çağırırken, bir yandan da Bektaş'ı sudan çıkardı. Çok su yuttuğu belirlenen Bektaş, bir sürat teknesiyle 3 mil mesafedeki İçmeler Beldesi'ne getirildi. Burada hazır bekleyen Özel Ahu Hetman Hastanesi ambulans ekibi, Bektaş'ın kalbinin durduğunu farkedip, müdahalede bulundu. Duran kalbi ambulans ekibinin müdahalesiyle tekrar çalıştırılan Bektaş, bu defa kara ambulansı ile 11 kilometre mesafedeki Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakım ünitesine alınan Bektaş'ın sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Ahu Hetman Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Özcan Özkumova, boğulma vakalarında erken müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu olayda 12 dakika içinde hastanede müdahalede bulunuldu. Hastamızın durumu şu an çok iyi" dedi. - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizden Kurtarılıp, Duran Kalbi Çalıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement