Dha İstanbul Bülten - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 5

Dha İstanbul Bülten - 5

1 - KENAN SOFUOĞLU 350 KİLOMETRE HIZLA YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇTİHaber - Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHAMilli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hız denemesi yaptı.

31.05.2017 18:02

1 - KENAN SOFUOĞLU 350 KİLOMETRE HIZLA YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇTİ

Haber - Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hız denemesi yaptı. Kenan Sofuoğlu köprüde 350 kilometre hıza ulaştı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 178'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında; Türk motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hız denemesi yaptı. Etkinlik nedeniyle köprünün Anadolu Yakası'na geçişleri yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatıldı.

Trafik akışı karşı yönden açılan ek şeritle sağlandı.

ASAYİŞ TİMLERİYLE 2 KEZ KÖPRÜDEN GEÇTİ

Sofuoğlu önce Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri ile birlikte 2 kez köprüden geçiş yaptı; onlarla köprü ortasında fotoğraf çektirdi. Milli motosikletçi daha sonra köprüde tek başına sürüş gerçekleştirdi. Kenan sofuoğlu köprüde 350 kilometre hıza ulaştı.

"ÇIKILABİLECEK EN YÜKSEK HIZA ÇIKTIM"

Denemenin ardından konuşan Sofuoğlu, "İnanıyorum ki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bugüne kadar çıkılmış belki de bundan sonra çıkılabilecek en yüksek hıza çıktım. 350 kilometreyi görebildim. Daha fazlası mümkündü yalnız burada daha önce hiç deneme yapmamıştım. Bu yüzden dolayı da o riski almak istemedim. Tabiki asfaltın iyi olması işimi kolaylaştırdı. Bir köprünün üzerinde 350'yi görmek kolay değildir. Büyük bir hava akımı var. Bu köprünün rekoru da 350 ile bizde. Daha sonra kırılır mı bilmiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kenan Sofuoğlu'nun hız denemesi

-Sofuoğlu ve asayiş timlerinin köprüden geçişi

-Köprüye konumlanmış jandarma timleri

-Sofuoğlu'nun jandarma ekipleriyle fotoğraf çektirmesi

-Sofuoğlu'nun konuşması

-Genel ve detaylar

==================================

2 - SARIYER'DE ÇİFTLİKTE CİNAYET; AĞABEY KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Haber - Kamera: Hasan YILDIRIM- Mustafa ÖZDABAK- Özgür EREN İSTANBUL DHA

Sarıyer'de bir çiftlikte ağabey ile kardeş arasındaki kavga cinayetle son buldu. Pompalı tüfekle ağır yaralanan Lokman O. hayatını kaybetti. Bıçakla yaralanan ağabey V.O. polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, Sarıyer Kocataş Yolu üzerinde bulunan bir çiftlikte saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Lokman O. ile ağabeyi V.O arasında alacak verecek meselesi nedeniyle çiftlikte tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar birbirlerinin üzerine bıçak ve pompalı tüfek ile saldırdı. V.O olayda bıçakla yaralanırken kardeşi Lokman O. pompalı tüfek ile yaralandı. Silah sesini duyan vatandaşların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Lokman O. ambulansla Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Lokman O. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bıçakla yaralanan ağabey V.O polis tarafından tedavisi yaptırıldıktan sonra gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Çiftlikten görüntü

Polis ekiplerinin çiftliğin önünde beklemesi

Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi'nden görüntü

Hastane önünde bekleyen ambulans

Genel ve detaylar

================================

3 - ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISININ İLK DURUŞMASI 13 KASIM'DA YAPILACAK...

Özden ATİK,İstanbul, DHA

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016 tarihinde terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin 42'si tutuklu 46 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, 13 Kasım'da görülecek. Dava, 4 gün boyunca Silivri'de yapılacak.

MAHKEMELER ARASINDA YETKİ UYUŞMAZLIĞI ÇÖZÜLDÜ

Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısıyla ilgili 46 sanıklı davaya, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görevsizlik kararı verilmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dava dosyasını inceleyen heyet, söz konusu soruşturmanın terör kapsamına giren suçlara ilişkin yapılan kanun değişikliğinden önce başlamış olması ve kovuşturmanın belli bir aşamaya gelmiş olması nedeniyle yetkisizlik kararıyla yeniden Bakırköy'e gönderilmesine karar verdi. Dosya, iki mahkeme arasındaki yetki uyuşmazlığını çözmesi için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ise davanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi. Bunun üzerine mahkeme 13, 14, 15 ve 16 Kasım'da duruşma yapılmasına karar verdi. Güvenlik gerekçesiyle duruşmaların Silivri'de görülmesine hükmedildi.

İDDİANAME

İddianamede şüphelilerin "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Örgütü üye olmak", "Anayasayı ihlal", "Tasarlayarak adam öldürme", "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "Mala zarar vermek" suçlarından 46'şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 132'şer yıldan 3 bin 342'şer yıla kadar hapisleri isteniyor.

Görüntü Dökümü (arşiv)

------------------------

saldırı günü hastaneye getirilen yaralılar

havalimanı ve çevresi

güvenlik kamerası görüntüleri

====================================

4 - SANIK TUĞGENERAL DARBE TOPLANTILARINA TERÖR TOPLANTILARI DİYE GİTMİŞ

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaşanan eylemleri planladığı ve "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi oldukları iddiasıyla bir numaralı sanığı Fetullah Gülen olan, 6'sı general, 17'si subay olmak üzere 15'i tutuklu 9'u firari 24 sanığın yargılandığı davada savunma yapan eski 1. Ordu Kurmay Başkanı Eyyüp Gürler, İstanbul'da 3 gün boyunca katıldığı darbe toplantılarına, terör eylemlerine karşı bilgilendirme toplantıları diye katıldığını savundu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'de yapılan duruşmanın öğleden sonraki oturumunda sanık eski 1. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Eyyüp Gürler savunmasını yaptı.

DARBE TOPLANTILARINA TERÖR TOPLANTILARI DİYE KATILMIŞ

Savunma yapan Eyyüp Gürler FETÖ'cü olmadığını, darbe girişiminin sıkıyönetim direktifinde, 'yönetime el konulmuştur' ifadesiyle öğrendiğini ileri sürerek, "15 Temmuz akşamı sıkıyönetimin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından emir komuta zinciri içerisinde gerçekleştiğini düşündüm. Basiretim bağlandı. Kandırıldığımı sonradan anlayabildim" dedi. Gürler, darbe girişimi öncesi İstanbul'da yapılan ve 3 gün süren darbe toplantılarını Ankara'dan gelen Albay Muzaffer Düzenli'nin organize ettiğini, bu toplantılara katılma amacının ise İstanbul'da büyük çaplı terör eylemini önlemeye yönelik bilgilendirme toplantıları olduğu için katıldığını söyledi. Gürler, "Terör eylemlerine karşı faaliyet toplantısı olacağı düşüncesi, beni kör etti. Gerçekleri göremedim" ifadesinde bulundu.

"TELEFONUM MASADAYDI MESAJI BAŞKASI ATMIŞ OLABİLİR"

Gürler, "Yurtta Sulh Biziz" isimli WhatsApp grubuna dahil edildiğini ancak telefonundan atılan mesajları kendisinin atmadığını söyledi. Gürler, telefonun masada olduğunu, suçlamak istemediğini ancak, oda da bulunan firari sanık Albay Zeki Gerehan'ın kendi telefonundan söz konusu gruba mesaj atmış olabileceğini söyledi. 1. Ordu Komutanlığı'ndaki güvenlik kameralarını da yine Albay Zeki Gerehan'ın kapattırdığını ileri süren Gürler, kendisinin bu durumu sorgulamadığını söyledi. Gürler, teslim olunca üzerinden 101 dolar çıktığını ancak 1 doların delil olarak gösterildiği belirtti.

"SİZ SAF MISINIZ?"

Yurtta Sulh Konseyi'nden de haberi olmadığını, marjinal bir grubun eylemi olduğunu düşünmediğini iddia eden sanık Gürler'in savunması sırasında başsavcı vekili Fatih Karakuş, "Siz saf mısınız ya" diye tepki gösterdi. Savcı Karakuş daha sonra sanığa, "Demek ki ülkece savaşa girsek vay halimize" demesi üzerine salondakiler tarafından alkışlandı. Şehit yakınları da sanığa hitaben, "Biz mi yaptık bu darbeyi", "Allah belanızı versin" şeklinde tepki gösterdi.

Duruşma, sanıkların savunmalarını yapması üzerine yarına ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement