Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)AYDINLIK GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ, TAHLİYE EDİLDİIĞDIR'da gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel tahliye edildi.

04.06.2017 18:24

1)AYDINLIK GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ, TAHLİYE EDİLDİ

IĞDIR'da gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel tahliye edildi.İl Genel Meclis seçimleri ve Iğdır halkı ile ilgili haber yapmak üzere 2 Haziran'da Iğdır'a gelen İlker Yücel dün öğlen saatlerinde kent merkezinde hakkında Berat Albayrak'la ilgili bir habere ilişkin tekzip ve düzeltme yayımlamadığı gerekçesiyle yakalanarak adliyeye çıkarıldı. Mahkeme, Yücel'i tekzibi yayımlamadığı için verilen 100 bin lira para cezasının ödemediği gerekçesiyle tutuklayarak cezaevine gönderdi. İlker Yücel'in avukatları bugün para cezasını ödeyerek tahliyesini sağladı.    Cezaevinden çıkışında açıklama yapan İlker Yücel, "2014 yılında alınmış bir kararın infazı oldu. Bir tekzibin yayınlanmaması ile ilgili" dedi. FETÖ'cü hakimlerin görev yaptığı dönemde verilen bu cezaya itiraz ettiklerini belirten İlker Yücel, şunları söyledi:

"Tekzipte de hakaret vardı. Hakaret olduğu için itirazlaşma oldu. Berat Albayrak'ın avukatları ile bizim avukatların arasında uzun süre bir itirazlaşma oldu. Sonradan bize tebliğ yapılmış. Ben de gözaltına alınırken öğrendim., para cezası ile ilgili olduğunu. Çok kısa bir süre cezaevinde kaldım,  Iğdır Cezaevi'ni görmüş oldum. İçerdeki durumu da biraz koklamış oldum ve çıktım."    Aydınlık Gazetesi olarak FETÖ ile mücadele ettiklerini kaydeden İlker Yücel, "Burada benim altını çizmek istediğim konu şu. Bir FETÖ yargıyı yönetiyorken,  FETÖ'cü yargıçların ve hakimlerin aldığı kararlar tartışmaya açılmalı. İstisnasız hepsi. FETÖ ile kapıştığımız için onlarla yargıda karşı karşıya geldiğimiz zaman çok mağdur olduk" dedi.

İlker Yücel, hem Adalet Bakanlığı'na hem de Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne mektup yazarak bir gün tutuklu kaldığı Iğdır B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki gözlemlerimi aktaracağını sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-------------------:

-Cezaevi

-İlker Yücel'in cezaevinden çıkışı

-İlker Yücel ile röp

(Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

======================================================

2)ANİDEN BASTIRAN YAĞMURLA OTOMOBİL SULARA GÖMÜLDÜ

KASTAMONU'da su doldurmak için gittiği bölgede çamura saplanan otomobilini bırakarak yardım istemek için yakında bulunan tesise giden Hüseyin Yeni, döndüğünde aracını aniden bastıran yağmurla birlikte sulara gömülmüş buldu.

Kastamonu- Karabük yolu üzerinde bulunan Kanlıgöl mevkiindeki çeşmeden dağ suyu doldurmaya giden Hüseyin Yeni'nin kullandığı araç çamura saplandı. Yağan yağmurlar nedeniyle çamurla kaplanan bölgede aracı çeşmenin önünde bırakan Yeni, yardım istemek için yakında bulunan bir tesise gitti. Aniden bastıran şiddetli yağmur ve derelerden gelen sular nedeniyle Yeni'nin aracı bıraktığı alanla çeşme sular altında kaldı. Suların içerisine gömülmüş otomobili görenler kaza olduğunu düşünerek 112 Acil ve polis ekiplerine haber verdi. AFAD ekibinin de olay yerine gelmesiyle birlikte ekipler araçta ve çevresinde inceleme yaptılar. Bir süre sonra olay yerine gelen aracı kullanan Yeni ile otomobilin sahibi Alper Tunç, ekiplere araçta kimsenin olmadığını söyledi.Otomobil, traktöre bağlanan halatla suyun içerisinden çıkarıldı. Hüseyin Yeni'nin suyu kireçsiz olması nedeniyle ormanlık alanda bulunan çeşmeye gönderdiklerini belirten Tunç, "Çok yağmur yağmaya başlayınca merak edip çeşmenin olduğu yere geldik. Hüseyin ağabeyin telefonu da kapalıydı merak ettik. Buraya geldiğimizde aracı suların içerisinde gördük. 15-20 dakika içerisinde burası suyla kaplanmış. Yolda ambulansları da görünce kaza olduğunu düşündük. Bizim aracımız için gelmişler" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Su içerisindeki otomobil

-Kurtarma ekibinin hazırlığı

-Traktör ile kurtarma çalışması

-Alper Tunç konuşması

-Otomobil kurtarıldıktan sonra görüntüsü

SÜRE: (02: 25 DK) BOYUT: (70 MB)

HABER-KAMERA: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU

========================================================

3)ISPARTA'DA SAĞANAK YAĞMUR SELE NEDEN OLDU

ISPARTA'nın Aksu İlçesi ve merkeze bağlı Büyükhacılar Köyü'nde sağanak yağmur ve dolu nedeniyle sel oluştu. Cadde ve sokaklar suyla dolarken, ev ve bahçeleri su bastı.

Aksu'da dün sabah erken saatte başlayıp bugün de devam eden sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak sonrası oluşan sel suları ilçedeki ara sokakları vurdu. Aksu Belediyesi'nin çabaları yetersiz kalınca Vali Şehmus Günaydın'ın talimatı üzerine İl Özel İdaresi ekipleri de iş makineleriyle sokaklara dolan moloz ve çamurların temizlenmesi için çalışma başlattı.

BÜYÜKHACILAR'DA SEL

Merkeze bağlı Büyükhacılar Köyü'nde de aşırı dolu ve sağanak nedeniyle sel oldu. Birçok evi su basarken, araçlar çamura saplandı, evlerin bahçeleri suyla doldu. DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma başlattı. Kapanan yollar açılırken temizlik çalışmaları yapıldı.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, -

=======================================================

4)'SEBAT' SOMALİ'YE UMUT OLACAK

MERSİN'in Silifke ilçesinden Somali, Yemen ve Sudan'a yardım götürecek olan gemi törenle uğurlandı.İlçeye bağlı Taşucu Mahallesindeki Seka Limanı'nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan katıldı.

SOMALİ TERÖRDEN DOLAYI AÇLIK ÇEKMESİN

Törende söz alan ve Somali'ye ilişkin yapılan desteklerden bahseden Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Maalesef insanlığın öldüğü, vicdanların karardığı bir dünyada, insanlık için Afrika'ya, açlık çeken, kuraklıktan ve iç savaştan dolayı her gün yüzlerce binlerce insanın öldüğü Afrika'ya, bir gemi dolusu sadece erzak değil, muhabbeti ve dostluğu götürüyoruz. Somali'ye sadece yardım göndermiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük büyükelçilik binası Somali'de yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti çok büyük bir askeri eğitim tesisi yapıyor. Niye? Mogadişu'da subay ve astsubay yetiştirecek, terörle mücadele edecek, Somali terörle mücadeleyi kendi kendine yapsın ve Somali terörden dolayı bu açlığı kıtlığı yokluğu çekmesin" dedi.

BİR BÜYÜKELÇİNİN AĞLADIĞINA ŞAHİT OLDUM

Yemen'e tekrar yardım göndermek için hazırlandıklarını ifade eden Kaynak, "Mart ayında Yemen Büyükelçisi geldi, bizim odamızda bir Büyükelçinin ağladığına şahit oldum. 500 bin çocuk bugün, yarın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Sadece binlerle ifade edilen Kolera hastası var. Verilen bilgiler iç açıcı değil. İnşallah Kızılay başkanımızla bu Yemen organziasyonunu yapıyoruz. İstiyoruz ki Ramazan Bayramı'nda bizler burada huzur içinde bayram yaparken oradaki kardeşlerimiz de bir nebze olsun bayramı bayram gibi yaşasınlar" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ramazan ayında yapılan yardımın önemine değinerek, "Somalili kardeşlerimize insani yardım götüren Sebat adlı gemimizi uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hazırlanan gemimiz, içerisindeki yardım malzemelerini Somalili kardeşlerimize ulaştıracak. İnşallah iki hafta içerisinde bu gıda yardımları Somalili kardeşlerimizin elinde olacak" ifadelerini kullandı.

Kızılay Genel Başkanı  Dr. Kerem Kınık ise, 13 bin tonluk insani yardım malzemesi taşıyan geminin yolculuğunun Mogadişu Limanı'nda sona ereceğini kaydetti. Protokol üyeleri, gemiyi dualar eşliğinde el sallayarak uğurladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kızılay Genel Başkanının Dr. Kerem Kınık konuşma

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan konuşma

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak konuşma

Umudu Ol Gemisine dualar eşliğinde uğurlama

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/ SİLİFKE, (MERSİN),

SÜRE: 05: 18  BOYUT: 422 MB

===================================================

5)SAMAN DEPOSUNDA KORKUTAN YANGIN

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, bir saman deposunda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürerken, deponun bir akaryakıt istasyonuna yaklaşık 15 metre mesafede olması yürekleri ağza getirdi.

Ödemiş- İzmir Karayolu'nun 2'nci kilometresindeki Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka ve kardeşi Akın Aka'ya ait 600 ton saman bulunan depoda bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Deponun üzerinden geçen yüksek gerilim hattının şelale yapması sonucu düşen kıvılcımın neden olduğu ileri sürülen yangında, alevler kısa sürede tüm depoyu sardı. Çevredekilerin dumanları farkedip haber vermesi üzerine gelen çok sayıda itfaiye ekipleri, yangına su sıkarak müdahele etti. Söndürme çalışmalarına Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde konuşlu Çevik Kuvvet Gurup Amirliği'ne ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile Gaziemir, Bayındır, Tire'den gelen itfaiye ekipleri de destek verdi. İtfaiye ekipleri, yangının yakındaki akaryakıt istesyonuna ulaşmaması için yoğun çaba sarfederken Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya da çalışmaları yerinde izledi. Söndürme çalışmaları halen yoğun bir şekilde sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------:

-Söndürme çalışmalarından görüntü

-Yanan saman deposundan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement