Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)2. KADIN BAKANIN OKULUNDA SEVİNÇ: BAKANIMIZ ÖRNEK BİR ÖĞRENCİYDİ, GURURLUYUZÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Adanalı Julide Sarıeroğlu'nun liseden mezun olduğu Adana Koleji Okul Müdürü Hülya Uysal, "Sayın bakanımız örnek ve başarılı bir öğrenciydi.

20.07.2017 14:30

1)2. KADIN BAKANIN OKULUNDA SEVİNÇ: BAKANIMIZ ÖRNEK BİR ÖĞRENCİYDİ, GURURLUYUZ

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Adanalı Julide Sarıeroğlu'nun liseden mezun olduğu Adana Koleji Okul Müdürü Hülya Uysal, "Sayın bakanımız örnek ve başarılı bir öğrenciydi. Öğrencimizle gurur duyuyoruz" dedi.İlk, orta ve lise eğitimini Adana'da üniversiteyi Ankara'da tamamlayan 38 yaşındaki Julide Sarıeroğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na getirilmesi kentte sevinç yarattı. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile birlikte kabinede ikinci Adanalı bakan olarak yer alan Sarıeroğlu'nun . Adana Koleji'nden 1996 yılında '193' numaralı öğrenci olarak yüksek başarı derecesiyle mezun olduğu belirtildi. Öğrencilerinin bakan olması ile ilgili sevinçlerini paylaşan Okul Müdürü Hülya Uysal, Sarıeroğlu'nun bazı arkadaşları ile bugün konuştuğunu, herkesin takdirini kazanan bir öğrencilik geçmişi olduğunu anlatarak şöyle dedi: "Sayın bakanımız son derece iyi bir öğrenciydi, örnek bir öğrencide bulunması gereken tüm özelliklere sahipti. Sorumluluk sahibi, başarılı, arkadaşları ve öğretmenleri ile çok iyi ilişkileri olan iyi bir öğrenciydi. Bakan hanım, çok iyi anılıyor. Okulumuzdan bir öğrencimizin böyle bir makama gelmesi bizi çok mutlu etti, gururluyuz."Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na getirilen Sarıeroğlu, bu bakanlıkta ikinci kadın bakan oldu. 26 yıl önce de yine bir Adana Milletvekili olan İmren Aykut aynı bakanlık görevinde bulunmuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Okulun yıllığının görüntüsü

Bakan'ın yıllıktaki fotoğrafının görüntüsü

Okul Müdürü'nün elinde yıllıkla görüntüsü

Adana Koleji Okul Müdürü Hülya Uysal'ın konuşması

Adana Koleji Okul Müdürü Hülya Uysal'ın Bakan'ın fotoğrafını göstermesi

Adana Kolejinin genel ve detay görüntüsü

SÜRE: 02'39"    BOYUT: 162 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Sude UÇAROĞLU/ADANA,

===================================================

2)KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 43'ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ, MERSİN'DE DÜZENLENEN RESMİ TÖRENLE KUTLANDI.

KKTC Mersin Başkonsolosluğu tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlama törenine Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mücahitler Derneği üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından, bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Türkiye'de yalnızca Mersin'de devlet töreni ile kutlanan programda konuşan KKTC Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Türk Silahlı Kuvvetkeri'nin gerçekleştirmiş olduğu Kıbrıs barış Harekatı'nın Kıbrıs Türkleri için hayati bir harekat olduğunu ifade ederek, "5 Temmuz 1974'de, Yunan cuntasının desteğiyle EOKA terör örgütü lideri adayı Yunanistan'a bağlamak amacıyla kanlı bir darbe gerçekleştirmek istemişti. Bu hayalleri, Türkiye'nin garantörlük hakkını kullanarak müdahale etmesiyle gerçekleşmedi. Ne acıdır ki 2016'nın 15 Temmuz günü anavatanımız Türkiye'de darbe girişimi olmuş ve bu çirkin girişim engellenerek demokrasi kazanmıştır. Kıbrıs Türk halkı yaşadığı zorlu günleri anavatan Türkiye'nin sıcak ilgisi, maddi manevi yardımları ve 1974'de gerçekleştirdiği harekatının zaferiyle atlatıp bu günlere ulaşmıştır. Bu harekat Yunanistan'daki cunta yönetiminden demokrasiye geçişte de en önemli etkendir" dedi. Konuşmaların ardından Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Ekibi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu sergilediği oyunlarla alkış aldı.

ÇAKIN'IN OBJEKTİFİNDEN HAREKATIN EN DİKKAT ÇEKİCİ KARELERİ

Programın son kısmında, gazeteci Kurtar Çakın'ın 1974 Kıbrıs Barış harekatında çektiği fotoğrafların yer aldığı 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43'üncü Yılında 43 Fotoğraf' sergisinin açılışı yapıldı. Çakın protokol üyelerine fotoğraf sergisini gezdirirken, serginin en dikkat çekici fotoğrafları ise katliam kareleri oldu. Harekat boyunca çeşitli noktalardan çektiği fotoğrafların hikayelerini protokol üyeleri ve katılımcılara anlatan Çakın, sergideki fotoğrafları ile eski günlere ait anıları hatırlattı.Sergi boyunca heyecan yaşadığını kaydeden Çakın, "Sergide genelde katliam fotoğrafları ön ğlana çıkıyor. Bunun en büyük nedeni de, Atılılar ve Muratağa katliamlarında tek başıma bulunmamdı. Özellikle Muratağa katliamında dünyaya fotoğrafları ilk servis eden gazeteciydim. Güneyden kaçan gençler, güvenlik kuvvetlerimizin Rumlara güvende olduklarını anlattığı fotoğraflar, güneyden kaçıp Magusa Kalesi'ne kaçan yetim çocukların fotoğrafları en dikkat çekici fotoğraflarım arasında" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Törenden görüntüler

Çelenk sunumunun ya

Katılımcılardan görüntüler

Protokolden görüntüler

KKTC Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu'nun konuşması

Halk Oyunları gösterileri

Gazeteci Kurtar Çakın'ın sergisi

Sergiden görüntüler

Çakın'ın katılımcılara sergiyi gezdirmesi

Sergiyi gezenlerden görüntüler

Çakın'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05'55"  BOYUT: 189.96 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

===========================================================

3)ALTINLARI İÇİN ÖLDÜRÜLÜP KUYUYA GÖMÜLEN KADININ KATİL ZANLILARI, HAKİM KARŞISINDA

KAYSERİ'de, 3 ay önce 36 bin lira değerindeki altınları için öldürülen 69 yaşındaki Sayal Say'ın katil zanlısı biri kadın 4 kişi polisteki  sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.Geçtiğimiz  10 Nisan'da, Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde yalnız oturduğu evden bir anda ortadan kaybolan Sayal Say'ın, aradan geçen 3 ay  sonra komşuları  Mustafa Kınış (36)  ve  Ahmet İncekaya (45) tarafından, altın ve ziynet eşyaları için boğularak öldürüldüğü belirlendi. Zanlıların yaşlı kadının cesedini, daha önce define için kazdıkları Osmandede tepesinde bulunan bir mağaradaki kuyuya  gömdükleri bildirildi. Olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığı özel istihbarat ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ortak çalışma yaptı. Olayla ilgili 3 aydır yapılan soruşturmada, 200 kişinin ifadesi alındı ve 150 kişinin telefon, banka ve tapu kayıtları incelendi. Cinayeti işledikleri öne sürülen  Mustafa Kınış ve Ahmet İncekaya ile olayla ilgileri olduğu, çcinayete yardım ve yataklık gerekçesiyle Mustafa'nın annesi Hatice Kınış (51), Ahmet Mert 'de (46)  gözaltına  alındı. Zanlıların, önce yalnız yaşayan  kadını boğdukları, ardından cesedini  halıya sararak, Osmandede Tepesi'nde daha önceden define aramak için kazdıkları kuyuya gömdükleri belirlendi. Talihsiz kadının cesedi kuyudan çıkarılarak otopsi için, Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. otopsi yapıldı. Cinayetle ilgili 4 zanlı, polisteki sorgularının ardından, Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye göndenildi. Polisteki sorgularında ve gazetecilerin soruları karşısında, zanlılardan  Kınış ve İncekaya, cinayeti birlbirlerinin üzerine attı

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Cinayet zanlılarının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 2 dakika 17 saniye/73 MB

================================================

4)HASTANE TUVALETİNDE DOĞUMA BAKANLIK SORUŞTURMASI

SAĞLIK Bakanlığı, Bartın Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniklerinde son 4 yılda doğum sırasında 2 bebeğin öldüğü, 7 bebeğin sakat kaldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlık müfettişlerinin, 2104 yılından itibaren hastanede gerçekleşen doğumları inceleyeceği belirtildi. Hastanede son dönemde doğum sırasında çeşitli ihmaller sonucu 2 bebeğin öldüğü, 7 bebeğin sakat kaldığı ileri sürüldü. Ölen bebeklerden birisinin hastane tuvaletinde dünyaya geldiği ortaya çıkmıştı. Geçen yıl 9 Şubat'ta 25 haftalık hamileyken hastaneye başvuran ve doğum sancısı gaz sanıcısı sanılarak müdahale edilmediği ileri sürülen 36 yaşındaki H.K.'nın ihtiyacını gidermek için girdiği tuvalette doğurduğu erkek bebeği öldü. H.K.'nın, kendisiyle ilgilenmedikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu ebe Ö.B.K. ve hemşire T.Ö. hakkında Bartın Valiliği, "Doğumun yatakta veya tuvalette olmasının bebeğin yaşayabilirliği açısından herhangi bir öneminin olmadığı" yönündeki bilirkişi görüşü doğrultusunda soruşturma izni vermedi.Söz konusu iddiaların basına yansıması ardından Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı soruşturma başlattı. 2 müfettiş, hastanede 2014 yılından itibaren gerçekleşen ve şikayet konusu olan 16 doğumu inceleyecek. Müfettişler, hukuk mücadelesi de başlatan ailelerle görüşerek ifadelerini aldıktan sonra görevli sağlık personelinin de ifadelerine başvuracak.

Ayhan ACAR/BARTIN, -

====================================================

5)ŞEHİT OLAN ÖZEL HAREKAT POLİSİNİN OĞLUNA  DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

ÇORUM'da polis eşleri, şehit özel harekat polisinin 5 yaşındaki oğlu Emir Beker için doğum günü düzenledi.Geçtiğimiz yıl Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit olan Özel Harekat Polisi Emre Beker'in oğlu Emir Beker 5 yaşına girdi. Çorum Polis Eşleri Derneği, Emir'in doğum günü unutmadı ve onun için sürprizler hazırladı. Bir çay bahçesinde düzenlenen doğum günü etkinliğine polis eşleri, polis çocukları ile Emir Beker'in annesi Sümeyye Beker ve yakınları katıldı. Balonlarla süslenen kafede doğum günü pastası kesilerek, davetlilere ikramlarda bulunuldu. Küçük Emir Doğum gününü babasız kutlamanın burukluluğunu yaşasa da, kendisi için hazırlanan sürprizler karşısında mutlu bir gün geçirirdi.Çorum Polis Eşleri Kaynaştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun eşi Fatma Kolcu, şehit ailelerinin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını ifade etti. Kolcu, "Şehit ailelerine yardımcı oluyoruz, çocuklarına burs veriyoruz. Bugün de Emir'in mutlu gününe ortak olmaya geldik. Şehitlerimizin haklarını ödeyemeyiz, onların emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Emir Beker'i doğum gününde dedeleri Ahmet Bölükbaş ve Uğur Beker'de yalnız bırakmadı. Ahmet Bölükbaş, torunu Emir'in Türk milletine emanet olduğunu belirterek, "Vatanını milletini seven babasının izinde giden bir evlat olarak yetişmesi için elimizden geleni yapacağız. Tüm yavrularımızın milli ve dini duygularla yetişen, vatanına ihanet etmeyen bir evlat olmasın temenni ediyorumö dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Doğum gününden görüntü

Şehit'in oğlu Emir 'in doğum gününde oyuncak silah ile dolaşması

- Çorum Polis Eşleri Kaynaştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun eşi Fatma Kolcu açıklama

Emir Beker'i doğum gününde dedeleri Ahmet Bölükbaş ve Uğur Beker açıklama

Detaylar

(SÜRE: 4 DK) - (BOYUT: 144 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=====================================================

6)UYUŞTURUCU SATICILARI ADLİYEYE SEVK OLDU

ESKİŞEHİR Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 44 şüpheli adliyeye sevk edildi.Geçen Salı günü Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak, darbe girişiminde bulunan askerler tarafından İstanbul'da şehit olan Eskişehirli Fatih Dalgıç'ın isminin verildiği 'Şehit Fatih Dalgıç Operasyonu' düzenlenmişti. Eskişehir merkezli 4 ilde saat 05.30 sıralarında eş zamanlı düzenlenen operasyonda 43 ayrı ev narkotik köpekleri tarafından aranmıştı. Şarhöyük, Fevziçakmak ve Zafer Mahalleleri'nde düzenlenen operasyonda 750 polis görev almış ve kapısı açılmayan evler özel harekat polisleri tarafından kırılarak açılmıştı.

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri ile havadan yönettiği operasyonda 44 kişi gözaltına alınmış ve operasyonda 3 tabanca, 5 pompalı tüfek, 11 kilo esrar, 20 gram kokoin, bin 100 uyuşturucu özelliği bulunan hap, 500 gram skunk ve bir miktar da sentetik uyuşturucu bonzai ele geçirilmişti. Bugün Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından helikopterden alınan görüntüler basın mensupları ile paylaşıldı. Gözaltına alınan 44 sanık geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Operasyondan görüntü

-Helikopterden görüntüler

-Sanıkların adliyeye getirilirken çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement