Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Akademik Yıl Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Akademik Yıl Açılışına Katıldı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Akademik Yıl Açılışına Katıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde 2012-20013 yılı akademik yılı açılışı ile temel atma törenine katıldı.

14.10.2012 19:18

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde 2012-20013 yılı akademik yılı açılışı ile temel atma törenine katıldı.

Konya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılışı ve temel atma törenine katıldı. Davutoğlu'na beraberinde merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekilleri ile protokol üyeleri eşlik etti. Üniversitenin tanıtım sinevizyonu ile başlayan programda halk oyunları ekibi de kaşık oyununu sergiledi. Öğrenciler adına konuşan Eren Cemal Mutlu, öğrenciler olarak sosyalleşen imkanları sunmanın yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı imkanlardan daha fazla yararlanmayı talep ettiklerini anlattı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker de, "Üniversitemizin akademik yılı açılışı ile 1. etap ortak derslikleri temel atma törenine hoş geldiniz. Bilindiği üzere üniversiteler toplumsal gelişmenin en birinci araçlarından biridir. Üniversitelerimizin 2012 yılında hız kazanan yeni YÖK kanununun çıkmasıyla bizlere çok faydalı olacağını umut ediyoruz. Üniversitemiz öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama çabası içerisindedir. Havacılık ve uzay bilimleri ile diş hekimliği için gelecek yıl öğrenci almayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin de Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ortak derslik binalarını yapacaklarını belirterek, "28 bin metrekare alanda 21 derslik olacak. Bu projenin yatırım bedeli 21 milyon 320 TL'dir" dedi.

Vali Aydın Nezih Doğan da, "Konya bu üniversitesiyle iftihar edecek. Zor ve meşakkatli yolda rektörümüz de çok yoruldu, hastalandı ama bugüne getirdi. Yeni akademik yılın Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, "Akademik yılı ve yeni kampüs için temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızı da rahmetle anıyorum. Şehirleri diğer şehirlerden farklılaştıran tarih boyu tecrübelerdir. Konya'yı dünyanın takip etmesi asırlardan beri kendini göstermiş ruhudur. Konya bizim Anadolu'daki başkentimizdir. Bir kez başkent olan yer her zaman başkenttir. Anadolu'ya küçük Asya derler, doğrudur. Üniversitelerde mekanın ruhu ve zamanın ruhunu inşa etmekteyiz. Aslında şehirlere ve üniversitelere anlam katan da o çevresel faktörlerdir. Onun için Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde okuyanlara gıpta ediyorum. İnsan olarak küreselleşme karşısında 3 tepki oluştu. İlki tehdit olarak algılandı, içe kapandılar. İkincisi kaçınılmaz olarak algılandı ve akıntıya kapıldılar. Bizim gibi toplumlar için küreselleşme içinde olmamız gereken ve takip etmemiz gerekendi ve öyle oldu. Biz kendimize güveneceğiz. Hiçbir kültürün etkisinden korkmayacağız. Nerede bir çığır açılmış ise ondan kaçmayacağız onu takip edeceğiz, öğreneceğiz. Öğrencilerimizin her açıdan olduğu gibi teknolojik aygıtların daha da karıştığı zamana hazırlamamız lazım. Nasıl başka üniversiteler kendi aydınını yetiştiriyorsa, bizim üniversitelerimiz de Türk aydınını yetiştirecektir" diye konuştu.

Daha sonra Bakan Davutoğlu, canlı bağlantı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi 1. etap temel atma törenine katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Akademik Yıl Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement