Dışişleri Bakanı Singapur'a Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştiriyor - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Singapur'a Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştiriyor

Dışişleri Bakanı Singapur\'a Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştiriyor

Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu 3 Temmuz 2013 tarihinde Singapur'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

09.07.2013 21:25  Güncelleme: 21:26

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ziyaret kapsamında Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam, Başbakan Lee Hsien Loong, Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam ve Meclis Başkanı Halimah Yakob ile bir araya geldi.

İkili ilişkiler, karşılıklı yatırım imkanları ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmelerde, Dışişleri Bakanı Davutoğlu Singapur'un bölgede ekonomik üs durumunda bulunduğunu belirterek, iki ülke arasında öngörülen serbest ticaret anlaşmasının bir an evvel sonuçlandırılması yönündeki temennisini dile getirdi. Türk ekonomisi ve Türkiye'nin yürüttüğü büyük projeler hakkında bilgi veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Singapur'dan yatırımları çekmek, Türkiye'ye turistlerin gelmesini temin etmek, dış ticaretimizi artırmak, Singapur'u ASEAN bölgesine yönelik ticaretimize bir üs olarak değerlendirmek istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Singapur Cumhurbaşkanı ve Başbakanını Türkiye'ye davet eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, muhataplarına bölgesel konular bağlamında Suriye ve Mısır'daki gelişmeleri aktarırken, Singapurlu liderler ise Türkiye'nin ASEAN'daki diyalog ortaklığına desteklerini dile getirdiler.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Singapurlu mevkidaşı iki ülke dışişleri bakanlıkları diplomasi akademileri arasında işbirliği konulu mutabakat muhtırasını imzaladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Singapur'a Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement