Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari'de - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari'de

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari\'de

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, coşkulu bir kalabalık tarafından ilçe girişinde Türkçe, Kürtçe pankartlar ve çiçeklerle karşılandı.

10.05.2013 19:41  Güncelleme: 14:31

GÖRMEZ ŞEMDİNLİ'DE COŞKUYLA KARŞILANDI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki programının ardından Şemdinli İlçesi'ne geçen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, coşkulu bir kalabalık tarafından ilçe girişinde Türkçe, Kürtçe pankartlar ve çiçeklerle karşılandı. Başkan Görmez geniş güvenlik önlemleri altında Altınsu Köyü'ne giderek yapımı tamamlanan Seyyid Taha Yatılı Kuan Kursu'nun açılışına katıldı. Burada Başkan Görmez'e uşkun ve ayran ikram edildi. Törene Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Şemdinli Müftüsü Mehmet Altın, kurum amirleri, BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş, din görevlileri, Kuran kursu kursiyerleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Görmez, "Hep birlikte bunu itiraf edelim. Bizi kardeş kılan o yüce değerleri ihmal ettik. Aslında bu bölge, bu topraklar tarihte sadece bir maneviyat merkezi olmamış, aynı zamanda bütün İslam dünyası arasında manevi kardeşlik köprüleri kuran, büyük insanlar yetiştiren topraklar olmuştur" dedi.

Ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek'in 'Şemdinli dağlarının içtim nur çeşmesinden, kurtuldum akreplerin ruhumu deşmesinden' mısralarını okuyan Görmez, imam hatip lisesinde okuduğu dönemde bu mısraları ezberlediğini ve yıllar sonra Şemdinli'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kuran kursunun açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, daha sonra Bağlar Köyü'nde bulunan Hz.Seyyid Taha türbesini ziyaret edip Şemdinli'den ayrıldı. - Hakkari/ Şemdinli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement